Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πυροβολισμοί η απάντηση επιχειρηματία μετά από φοροέλεγχο

Μετά από έλεγχο από κλιμάκιο εφοριακών και την επιβολή προστίμου επιχειρηματίας στον Βόλο άρχισε να πυροβολεί στον αέρα. Βρέθηκε στο σπίτι του όπλο και 350.000 μετρητά. «Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν», ξεκαθαρίζει η Παπανάτσιου.

Πυροβολισμοί η απάντηση επιχειρηματία μετά από φοροέλεγχο

Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης παγωτών στην περιοχή Αγριά, στον Βόλο, ο οποίος εκνευρισμένος από την επιβολή προστίμου που του επέβαλλε κλιμάκιο εφοριακών το απόγευμα της Πέμπτης, άρχισε να πυροβολεί με καραμπίνα στον αέρα.

Συγκεκριμένα οι ελεγκτές της εφορίας αφού τελείωσαν τον έλεγχο εξέδωσαν πρόστιμο για μη έκδοση τεσσάρων αποδείξεων. Ο δράστης που είχε απειλήσει ότι «θα πάρει την χατζάρα» αποχωρώντας οι ελεγκτές άρχισε να πυροβολεί.

Οι ελεγκτές ενημέρωσαν την αστυνομία και την υπηρεσία τους καθώς και τον Γ. Πιτσιλή, ο οποίος με τη σειρά του επικοινώνησε με υπουργούς αλλά και την αστυνομία. Η τελευταία προχώρησε στην σύλληψη του επιχειρηματία για παράνομη οπλοχρησία, ενώ έκανε και έλεγχο στο σπίτι του. Εκεί βρέθηκε ένα σπαθί, μια χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, ένα όπλο και 350.000 ευρώ σε μετρητά στο πλυντήριο ρούχων. Με εισαγγελική εντολή όλα τα παραπάνω κατασχέθηκαν.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας «από την έρευνα στο κατάστημά του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε 5 φυσίγγια, πιστόλι κρότου με γεμιστήρα που περιείχε κάλυκα αβολίδωτου φυσιγγίου και 2 σπαθιά, τα οποία κατείχε παράνομα.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε 6 φυσίγγια, 60 φυσίγγια, δύο κάλυκες φυσιγγίων, 13 αβολίδωτα φυσίγγια, τα οποία επίσης κατείχε παράνομα.

Βρέθηκαν ακόμα μεγάλο χρηματικό ποσό καθώς και χρυσές λίρες, τα οποία κατασχέθηκαν προκειμένου να διερευνηθεί η νομιμότητα της κατοχής τους και η τυχόν διάπραξη φορολογικών ή άλλων σχετικών οικονομικών παραβάσεων. Επιπλέον, κατασχέθηκε κυνηγετική καραμπίνα με 25 φυσίγγια, την οποία ο 54χρονος κατείχε νόμιμα».

Παπανάτσιου: Οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά

«Αναφορικά με το νέο περιστατικό βίας και απειλών κατά εργαζομένων της Υπηρεσίας Ερευνών Διασφάλισης Εσόδων (ΥΕΔΕ) κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων τους, χτες στην περιοχή του Βόλου, οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά, με τους ίδιους, εντατικούς ρυθμούς σε όλες της περιοχές της Ελλάδας και στόχο την καταπολέμηση και πάταξη της φοροδιαφυγής», ξεκαθαρίζει η Κατερίνα Παπανάτσιου.

«Οι φορολογικές αρχές και οι εργαζόμενοί τους θα συνεχίσουν το έργο τους, όσο και αν κάποιοι επιμένουν σε τακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, συνεχίζοντας να θεωρούν τη φοροδιαφυγή κανονικότητα.

Τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων της καλοκαιρινής περιόδου θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιλέγουν να παρανομούν και σε όσους τους στηρίζουν και τους παροτρύνουν».

Πιτσιλής: Αυστηροποιείται το πλαίσιο

«Οποιαδήποτε μορφή βίας δεν είναι ούτε κατ’ ελάχιστο ανεκτή, πολύ περισσότερο οι ένοπλες απειλές, τι οποίες θεωρούμε αδιανόητες», τονίζει από την πλευρά του ο Γ. Πιτσιλής. «Ευχαριστώ προσωπικά την ηγεσία της αστυνομίας για την άμεση ανταπόκρισή της. Είμαστε δίπλα και στηρίζουμε έμπρακτα όλους τους υπαλλήλους των υπηρεσιών μας. Ταυτόχρονα είμαστε σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία για την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου, ώστε να προστατεύονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι ελεγκτές της αρχής από οποιοδήποτε φαινόμενο βίας ή απειλών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v