Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκίνησε η πώληση 6 επαγγελματικών ακινήτων από PQH

Η κίνηση σε συνδυασμό με την έναρξη διαδικασίας πώλησης χαρτοφυλακίου leasing αναμένεται να ενισχύσουν κατά τουλάχιστον 90 εκατ. τα έσοδα της PQH. Ως τελευταία ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών ορίστηκε η 11/09.

Ξεκίνησε η πώληση 6 επαγγελματικών ακινήτων από PQH

Σε έσοδα τουλάχιστον 29,2 εκατ. ευρώ προσδοκά ο ενιαίος ειδικός εκκαθαριστής PQH από την πώληση έξι επαγγελματικών ακινήτων σε Αθήνα (4), Χαλκίδα (1) και Λαμία (1), τα οποία βγαίνουν σε ηλεκτρονική δημοπρασία τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Πρόκειται για 4 επαγγελματικά ακίνητα που περιήλθαν στην κατοχή της ΑΤΕ Leasing ως αποτέλεσμα κατάπτωσης ενεχύρου, μια πολυκατοικία με 14 διαμερίσματα και ενιαίο επαγγελματικό χώρο καθώς και ένα βιοτεχνικό κτίριο.

Το σημαντικότερο από τα ακίνητα που βγαίνουν προς πώληση είναι τμήμα συνολικής επιφάνειας 31.935 τ.μ. στο κτίριο που στέγαζε μέχρι πέρυσι τα γραφεία της Ν.Δ. επί της Λ. Συγγρού. Η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στα 14,2 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι πριν από μερικούς μήνες η Grivalia αγόρασε το μέρος του ακινήτου, που διαθέτει λειτουργικές μισθώσεις έναντι τιμήματος της τάξης των 13 εκατ. ευρώ.

Τουλάχιστον 6,27 εκατ. ευρώ αναμένει η PQH από την πώληση κτιρίου γραφείων συνολικής επιφάνειας 8.582 τ.μ. στο Μαρούσι και άλλα 5,25 εκατ. ευρώ από κτίριο γραφείων συνολικής επιφάνειας 9.000 τ.μ. στο Ελληνικό.

Ως τελευταία ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών συμμετοχής στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες ορίστηκε η 11η Σεπτεμβρίου.

Η πώληση των έξι ακινήτων σε συνδυασμό με την έναρξη διαδικασίας πώλησης χαρτοφυλακίου χρηματοδοτικών μισθώσεων αναμένεται να ενισχύσουν κατά τουλάχιστον 90 εκατ. ευρώ τα έσοδα της PQH, ώστε να επιτευχθεί και ο «φιλόδοξος» στόχων εισπράξεων για τη φετινή χρονιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v