Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ασφαλιστικές: Αύξηση παραγωγής 1,2% το πρώτο εξάμηνο

Οι ασφαλίσεις Ζωής παρουσιάζουν συνολική αύξηση 1,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Αυξημένες 1% οι ασφαλίσεις ζημιών.

Ασφαλιστικές: Αύξηση παραγωγής 1,2% το πρώτο εξάμηνο

Η πορεία της ασφαλιστικής αγοράς το α’ εξάμηνο του 2017, καταγράφει αύξηση 1,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς, με τα συνολικά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα να διαμορφώνονται στα 1,91 δισ. ευρώ. 

Αναλυτικά, η εξέλιξη της παραγωγής ασφαλίστρων, όπως αποτυπώνεται στα αποτελέσματα 50 ασφαλιστικών επιχειρήσεων-μελών της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, που αντιπροσωπεύουν το 97,2% περίπου της συνολικής παραγωγής, για το α΄ εξάμηνο του 2017 έχει ως εξής:

• Οι ασφαλίσεις Ζωής παρουσιάζουν συνολική αύξηση 1,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, στα 934,6 εκατ. ευρώ.

• Οι ασφαλίσεις Ζημιών σημειώνουν αύξηση 1,0% στα 976 εκατ. ευρώ για το ίδιο διάστημα παρουσιάζοντας μικτή εικόνα. Στο θετικό πρόσημο συνεισέφερε ο περιορισμός του φαινομένου των ανασφάλιστων οχημάτων που παρατηρείται από τον Ιούνιο.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Δημήτρης Μαζαράκης σχολίασε:

«Η πρόσβαση σε επαρκείς υπηρεσίες υγείας και η εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης στο μέλλον αποτελούν πρωταρχικές ανάγκες των πολιτών στην Ελλάδα του σήμερα. Η τάση αυτή βλέπουμε να αποτυπώνεται σταδιακά με την αύξηση της ζήτησης προγραμμάτων υγείας, ομαδικών συνταξιοδοτικών και επενδυτικών.

Ως κλάδος διατηρούμε συγκρατημένη αισιοδοξία και συναισθανόμαστε τη βαρύτητα του ρόλου που μας αναλογεί. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την δημιουργία σύγχρονων και εξατομικευμένων λύσεων και την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε ολοένα καλύτερη σχέση κόστους / παροχής. Η Ιδιωτική Ασφάλιση στηρίζει και θα στηρίζει την αξιοπρέπεια του Έλληνα.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v