Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέσσερις άδειες διαχείρισης για «κόκκινα» δάνεια ενέκρινε η ΤτΕ

Οι εταιρείες που έλαβαν το «πράσινο φως» από την Τράπεζα της Ελλάδος είναι οι UCI Ελλάς, Resolute Asset Management, Independent Portfolio Management και B2KAPITAL.

Τέσσερις άδειες διαχείρισης για «κόκκινα» δάνεια ενέκρινε η ΤτΕ

Τέσσερις νέες άδειες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις έδωσε κατά τη διάρκεια του περασμένου Ιουλίου η Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς μετά την απλοποίηση της διαδικασίας προχώρησαν γρήγορα υποθέσεις που καθυστερούσαν επί μήνες.

Ειδικότερα κατά τις συνεδριάσεις της 10ης, 29ης και 31ης Ιουλίου, η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της ΤτΕ αποφάσισε να χορηγήσει άδειες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις στις εξής εταιρείες:

- UCI Ελλάς, η οποία είχε υποβάλει σχετική αίτηση από τις 18 Νοεμβρίου 2016. Η Union de Creditos Inmobiliarios, η οποία δραστηριοποιείται στις αγορές της Ιβηρικής (Ισπανία, Πορτογαλία) και τη Βραζιλία, είναι θυγατρική του γαλλικού τραπεζικού ομίλου BNP Paribas.

- Resolute Asset Management, η οποία αποτελεί θυγατρική της ομώνυμης αγγλικής εταιρείας.

- Independent Portfolio Management, η οποία είχε υποβάλει σχετικό αίτημα στις 2 Σεπτεμβρίου 2016. Η εταιρεία αποτελεί θυγατρική της Alvarez and Marsal. Η ΙΡΜ είναι η πρώτη ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης επιχειρηματικών δανείων στην Ελλάδα, η οποία προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης απαιτήσεων προς μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

- B2KAPITAL, η οποία είχε υποβάλει σχετικό αίτημα στις 17 Φεβρουαρίου 2017. Η εταιρεία είναι θυγατρική του νορβηγικού ομίλου B2Holding. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v