Expact Insider: H Eλλάδα είναι η χειρότερη χώρα για όσους ζουν στο εξωτερικό

H οικονομική κρίση έχει ρίξει την Ελλάδα στην τελευταία θέση με τις χώρες που θα επέλεγε κανείς για ξενιτευτεί, σύμφωνα με την έρευνα Expat Insider της InterNations.

Expact Insider: H Eλλάδα είναι η χειρότερη χώρα για όσους ζουν στο εξωτερικό

Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της λίστας με τους αγαπημένους και λιγότερο αγαπημένους προορισμούς όσων έχουν ξενιτευτεί, σύμφωνα με την έρευνα Expat Insider της InterNations.

Η έρευνα βασίστηκε στις απαντήσεις 12.519 εκπατρισμένων που εκπροσωπούν 166 εθνικότητες και ζουν σε 188 χώρες. Έχει σαν στόχο να καταγράψει τις εκτιμήσεις εκατομμυρίων στελεχών, φοιτητών, εργαζομένων και συνταξιούχων που ζουν μακριά από την χώρα στην οποία μεγάλωσαν.

Η Ελλάδα βρίσκεται στον πάτο της λίστας για το 2017, στην 65η θέση, ενώ έχει καταλάβει τις τρεις τελευταίες θέσεις τις τέσσερις τελευταίες χρονιές.

«Τα οικονομικά και οι οικογενειακή ζωή προκαλούν πονοκεφάλους στους εκπατρισμένους στην Ελλάδα: οι μισοί από τους ερωτηθέντες λένε ότι το οικογενειακό εισόδημα δεν είναι αρκετό για να καλύψει τα έξοδα της καθημερινότητας, ενώ το 27% υποστηρίζει πως ίσα που τα βγάζει πέρα» αναφέρεται στην έκθεση.

Ένας Βρετανός δήλωσε πως «έχει αισθήματα ανασφάλειας λόγω της οικονομικής κρίσης».

Η Ελλάδα έλαβε την τελευταία θέση και στον δείκτη Οικογενειακής Ζωής, καθώς υποχώρησε στις υποκατηγορίες του κόστους εκπαίδευσης και περίθαλψης των παιδιών και της οικογενειακής ευημερίας.

Εν τω μεταξύ, το 33% των ξένων στην Ελλάδα χαρακτηρίζει πολύ κακή την κατάσταση όσον αφορά την πολιτική σταθερότητα.

Η μόνη κατηγορία στην οποία η χώρα μας εμφανίζεται σχετικά ψηλά, είναι αυτή των επιλογών για διασκέδαση, στην οποία εμφανίζεται στην 13η θέση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v