Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκκληση ΣΒΒΕ σε Τσίπρα για την «Ελληνικός Χρυσός»

Σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας της «Ελληνικός Χρυσός», επισημαίνει ο ΣΒΒΕ οι επιπτώσεις θα είναι εξαιρετικά επιβαρυντικές σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Εκκληση ΣΒΒΕ σε Τσίπρα για την «Ελληνικός Χρυσός»

Η Διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος με επιστολή της, σήμερα Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Αλέξη Τσίπρα, ζητά από την Κυβέρνηση να επανεξετάσει το σύνολο των εκκρεμών ζητημάτων που αφορούν στην υλοποίηση της επένδυσης της «Ελληνικός Χρυσός».

Σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας της «Ελληνικός Χρυσός», επισημαίνει ο ΣΒΒΕ οι επιπτώσεις θα είναι εξαιρετικά επιβαρυντικές σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Γ΄ αυτό ο ΣΒΒΕ, υπόσχεται να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην ακυρωθεί μια πραγματικά εμβληματική ξένη άμεση επένδυση στη χώρα.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής ακολουθεί:

«κ. Αλέξη Τσίπρα
Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Η σημερινή ανακοίνωση αναστολής της επενδυτικής δραστηριότητας, της «Ελληνικός Χρυσός», μια από τις μεγαλύτερες ξένες άμεσες επενδύσεις που έχει γίνει ποτέ στη χώρα, δημιουργεί ένα σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας και στην εξαγγελθείσα, μόλις χθες από τη Θεσσαλονίκη, κυβερνητική πολιτική για αλλαγή του παραγωγικού υποδείγματος της χώρας, με αιχμή την υλοποίηση επενδύσεων και στήριξη της περιφέρειας.

Η αναστολή υλοποίησης της συγκεκριμένης επένδυσης δεν υποβοηθά σε καμία περίπτωση στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα και στην προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων, που είναι απολύτως απαραίτητες για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας.

Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, η λειτουργία της «Ελληνικός Χρυσός» έχει εξαιρετική σημασία για την τοπική οικονομία της Χαλκιδικής, ενώ συμβάλει τα μέγιστα στην περιφερειακή ανάπτυξη, και συνολικά στην ανάταξη της οικονομίας της χώρας, αφού πρόκειται για επένδυση ύψους μεγαλύτερου των 3 δισ. $, ενώ αναμένεται να απασχολεί στην πλήρη της λειτουργία περισσότερους από 3.600 εργαζομένους.

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Σας παρακαλούμε θερμά, η Κυβέρνηση να επανεξετάσει το σύνολο των εκκρεμών ζητημάτων που αφορά στην υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης και την απεμπλοκή της από ανούσια γραφειοκρατικά προσκόμματα, που το μόνο τελικά καταφέρνουν είναι η διόγκωση της ανεργίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, και η αδυναμία δημιουργίας βιώσιμων και καλά αμειβόμενων νέων θέσεων εργασίας. Σε αντίθετη περίπτωση, αντιλαμβάνεσθε ότι οι επιπτώσεις θα είναι εξαιρετικά επιβαρυντικές σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος είναι στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία, ενώ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε να μην ακυρωθεί μια εμβληματική ξένη άμεση επένδυση στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.» 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v