Εργο 40 εκατ. στα Χανιά ενέκρινε η διυπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ

Την κατασκευή οκτώ σχολείων και την αναβάθμιση πάρκου στα Χανιά, προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, μέσω σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα ενέκρινε σήμερα η διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ.

Εργο 40 εκατ. στα Χανιά ενέκρινε η διυπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ

Το πρώτο μεγάλο έργο κοινωνικών υποδομών με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η διυπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ. Πρόκειται για έργο που προωθεί ο δήμος Χανίων και περιλαμβάνει την κατασκευή και διαχείριση οκτώ νέων σχολικών μονάδων καθώς και την αναβάθμιση του "Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών" με σύνδεσή του με τον Δημοτικό Κήπο. Το έργο είναι προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ και πρόκειται να προκηρυχθεί εντός των προσεχών εβδομάδων. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να αναζητηθούν κεφάλαια και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) μέσω του λεγόμενου "πακέτου Γιούνκερ". 

Την απόφαση της διυπουργικής επιτροπής ΣΔΙΤ υπογράφουν ο υπουργός Οικονομίας Δημ. Παπαδημητρίου, ο υφυπουργός Στ. Πιτσιόρλας, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης, ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης και ο υπουργός Εσωτερικών Παν. Σκουρλέτης ως αρμόδιος για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Πρόκειται για το τρίτο έργο ΣΔΙΤ που αφορά στην κατασκευή σχολείων καθώς έχουν ήδη προχωρήσει δύο διαγωνισμοί για την κατασκευή και διαχείριση 24 σχολικών μονάδων, συνολικού ύψους περί τα 110 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το δεύτερο έργο παραχώρησης που συζητά η διυπουργική επιτροπή επί ΣΥΡΙΖΑ καθώς είχε εγκριθεί και η παραχώρηση των Ιαματικών Λουτρών Νισύρου, ύψους περί τα 5 εκατ. ευρώ. Είναι, όμως, το πρώτο μεγάλο έργο στον τομέα των κοινωνικών υποδομών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v