Εκθεση για το ελληνικό design στις Βρυξέλλες διοργανώνει η Σ. Σακοράφα

Με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της σύγχρονης ελληνικής δημιουργικής επιχειρηματικότητας, η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα διοργανώνει έκθεση στο κεντρικό φουαγιέ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Εκθεση για το ελληνικό design στις Βρυξέλλες διοργανώνει η Σ. Σακοράφα

Με στόχο την προβολή και την ανάδειξη του σύγχρονου ελληνικού design, η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα διοργανώνει έκθεση στο κεντρικό φουαγιέ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Στην έκθεση συμμετέχουν Έλληνες σχεδιαστές που ζουν, εργάζονται και παράγουν στην Ελλάδα καθώς και φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του ΤΕΙ Καρδίτσας.

Κοινή αναφορά για όλες τις συμμετοχές είναι η επανάχρηση στοιχείων από την παράδοση και από την ελληνική πραγματικότητα. Για την επιλογή των φοιτητών-εκθετών του Πανεπιστημίου Αιγαίου οργανώνεται έκθεση με τις φοιτητικές προτάσεις στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, ώρα 6 μ.μ. Για την επιλογή των φοιτητών εκθετών του ΤΕΙ Καρδίτσας θα γίνει ανάλογη εκδήλωση το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα.

Οι τρεις εκδηλώσεις αφορούν στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της σύγχρονης ελληνικής δημιουργικής επιχειρηματικότητας. Εκτός από τους νέους σχεδιαστές που θα επιλεγούν σύντομα, στην έκθεση παίρνουν μέρος οι σχεδιαστές:

-Στρατής Ανδρεάδης, Σπύρος Ντάικος και Χρύσα Χαλικιοπούλου, www.saltybag.com
-Μαρία Όλγα Βλάχου, www.postfolk.com
-Λούλα Λεβέντη, www.atotemfurelita.com
-Σοφία Παπακώστα, κόσμημα
-Χριστίνα Σκουλούδη, www.skouloudi.com
-Σέργιος Φωτιάδης, www.wedesign.gr

Η έκθεση δεν έχει εμπορικό χαρακτήρα και όλοι οι εκθέτες συμμετέχουν χωρίς τα εμπορικά τους σήματα.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v