Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλές οι πρώτες «εξετάσεις» των δανειστών για τον εξωδικαστικό

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων κυβέρνησης και δανειστών. Συνέχεια στις συζητήσεις, προκειμένου να καθοριστούν οι όροι της «fast track» διαδικασίας για οφειλές από 20.000 έως 50.000 ευρώ

Καλές οι πρώτες «εξετάσεις» των δανειστών για τον εξωδικαστικό

Σε θετικό κλίμα, ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών και του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που είχε ως θέμα την εφαρμογή του εξωδικαστικού μηχανισμού.  Οι συζητήσεις θα επαναληφθούν μεθαύριο Πέμπτη το απόγευμα,  ενώ νωρίτερα το μεσημέρι  της ίδιας ημέρας, έχει προγραμματισθεί συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών με τις τράπεζες, καθώς, πλέον το μόνο θέμα που μένει σε εκκρεμότητα, είναι  διαμόρφωση του πλαισίου για την αυτοματοποιημένη  διαδικασία για τις επιχειρήσεις που έχουν χρέη από 20.000 έως 50.000 ευρώ.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας, για τον καθορισμό αυτών των κριτηρίων, θα πρέπει να υπάρξουν συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων με τον ΕΦΚΑ και την ΑΑΔΕ, αλλά και τις τράπεζες όπως προαναφέρθηκε, προκειμένου να «αναγνωρισθούν» οι προθέσεις των εμπλεκόμενων πλευρών. Στη συνέχεια, όταν διαμορφωθούν τα κριτήρια, το υπουργείο Οικονομίας θα προχωρήσει στην έκδοση της Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα ορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις για αυτή την κατηγορία των οφειλετών.

Αναφορικά με την εφαρμογή του υφιστάμενου πλαισίου του εξωδικαστικού, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, τα τεχνικά κλιμάκια εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, επισημαίνοντας ότι τα χρονοδιαγράμματα τηρήθηκαν στο ακέραιο, ενώ ικανοποιητική έκριναν και την έως τώρα συμμετοχή των επιχειρήσεων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v