«Καπνός» έγιναν 90.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο του ΔΣΑ!

Το καλοκαίρι, είχε γίνει από τον ΔΣΑ ανάληψη 100.000 ευρώ για να αγοραστούν γραμμάτια και ένσημα. Η αγορά ενσήμων κόστισε περίπου 10.000 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα τοποθετήθηκαν στο χρηματοκιβώτιο. Το ποσό όμως στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε εξαφανιστεί.

«Καπνός» έγιναν 90.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο του ΔΣΑ!

«Eξαφανίστηκαν» 90.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ το ακριβές χρονικό διάστημα της «απώλειας» παραμένει άγνωστο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το καλοκαίρι είχε γίνει από τον ΔΣΑ ανάληψη 100.000 ευρώ για να αγοραστούν γραμμάτια και ένσημα για την παράσταση των δικηγόρων στα δικαστήρια. Η αγορά ενσήμων κόστισε περίπου 10.000 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα τοποθετήθηκαν στο χρηματοκιβώτιο. Το ποσό όμως στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε εξαφανιστεί.

Όπως αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος, «το ΔΣ ενημερώθηκε από το Προεδρείο για την απώλεια 90.000 ευρώ από τα ταμεία του συλλόγου, η οποία διαπιστώθηκε στις 5/9/2017, καθώς και για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προέβη ο ΔΣΑ.

Αμέσως μετά την υποβολή σχετικής υπηρεσιακής αναφοράς για το συμβάν, στις 6/9/2017, ειδοποιήθηκε η ΓΑΔΑ, από κλιμάκιο της οποίας διενεργείται αστυνομική προανάκριση.

Παράλληλα κατατέθηκε αυθημερόν στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Επίσης παραγγέλθηκε και ολοκληρώθηκε κατεπείγουσα Ενορκη Διοικητική Εξέταση».

Η έρευνα θα πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα γιατί παρέμειναν τα χρήματα στο ταμείο ενώ, σύμφωνα με πηγές του ΔΣΑ, η συνήθης διαδικασία είναι να επιστρέφονται με χρηματαποστολή στην τράπεζα, εφόσον δεν χρησιμοποιηθούν.

Επίσης γιατί ενημερώθηκε το προεδρείο μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «το Δ.Σ του ΔΣΑ συζήτησε το θέμα και επιφυλάχθηκε, στην αμέσως προσεχή συνεδρίασή του, να αποφασίσει για την άσκηση και πειθαρχικών διώξεων, με βάση το πόρισμα της ΕΔΕ καθώς και την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας».

Εύα Καραμανώλη e.karamanoli@euro2day.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus