Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παπαδημητρίου: Η ασφαλιστική αγορά μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη

Στόχος της συνάντησης της ΕΑΕΕ με τον υπουργό Οικονομίας ήταν η ανταλλαγή απόψεων πάνω σε θέματα που σχετίζονται με την οικονομία, τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας, την κοινωνία και τον ρόλο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Παπαδημητρίου: Η ασφαλιστική αγορά μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) πραγματοποίησε γεύμα εργασίας με προσκεκλημένο τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Στη συνάντηση αυτή, που αποτελεί μέρος σειράς γευμάτων εργασίας που έχει θεσμοθετήσει η ΕΑΕΕ με ομιλητές κορυφαίες προσωπικότητες της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας, συμμετείχαν οι επικεφαλής των εταιριών μελών της ΕΑΕΕ.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων με τον υπουργό πάνω σε θέματα που σχετίζονται με την οικονομία, τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας, την κοινωνία και τον ρόλο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας και στον σχεδιασμό της κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση, αναφέροντας πως προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η προσέλκυση επενδύσεων, η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η μείωση του ποσοστού της ανεργίας. Αναγνώρισε τον θετικό ρόλο που παίζει η Ιδιωτική Ασφάλιση στην οικονομία και την κοινωνία και το γεγονός ότι η ασφαλιστική αγορά μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας.

Εκ μέρους της ΕΑΕΕ, ο πρόεδρος, κ. Δημήτρης Μαζαράκης τόνισε τη σημαντική συμβολή της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, αλλά και τις μεγάλες αναπτυξιακές της προοπτικές. Ο κ. Μαζαράκης ανάφερε πως η Ιδιωτική Ασφάλιση είναι ένας τομέας της οικονομίας που διατηρεί 13 δισ. σε επενδύσεις και πάνω από 25.000 θέσεις εργασίας, νούμερα που μπορούν να πολλαπλασιαστούν, εφόσον η ασφαλιστική αγορά αναπτυχθεί περαιτέρω, γεγονός που προϋποθέτει μεταξύ άλλων διάλογο και συνεργασία με την πολιτεία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v