Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δωρεά €53 εκατ. από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος για βιβλιοθήκη της Ν. Υόρκης

Η δωρεά θα χρησιμοποιηθεί για την πλήρη ανακαίνιση του μεγαλύτερου παραρτήματος της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης, στο Μανχάταν.

Δωρεά €53 εκατ. από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος για βιβλιοθήκη της Ν. Υόρκης

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με γνώμονα τη μακρά παράδοση που έχει αναπτύξει για την υποστήριξη βιβλιοθηκών σε όλο τον κόσμο, αλλά και συγκεκριμένα προς τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε νέα δωρεά, ύψους €53 εκατομμυρίων, για την πλήρη ανακαίνιση του μεγαλύτερου παραρτήματος της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης, στο Μανχάταν.

Οι New York Times αφιέρωσαν αναλυτικό άρθρο τους στη δωρεά του ΙΣΝ. Το κεντρικό παράρτημα της Βιβλιοθήκης, το οποίο θα ανοίξει ξανά τις πόρτες του το 2020, θα μετονομαστεί σε Stavros Niarchos Foundation Library (SNFL).

Η σημαντική δωρεά του Ιδρύματος θα προσφέρει στους κατοίκους και επισκέπτες της Νέας Υόρκης μια υπερσύγχρονη κεντρική βιβλιοθήκη και ταυτόχρονα θα συμβάλει στη δημιουργία μίας φυσικής και ψηφιακής «πανεπιστημιούπολης», που θα ενσωματώνει τις δανειστικές και ερευνητικές υπηρεσίες της Δημόσιας Bιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης. Επιπλέον, με τη δωρεά εξασφαλίζεται η ίδρυση κεφαλαίου επιχορήγησης (endowment) για την υποστήριξη δημόσιων προγραμμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v