Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μία ακόμα άδεια από ΥΠΕΝ προς την «Ελληνικός Χρυσός»

Στη Διαύγεια αναρτήθηκαν οι αποφάσεις του υπουργού ΠΕΝ Γιώργου Σταθάκη για την άδεια νέας μονάδας λιθογόμωσης στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας και για την έγκριση τεχνικής μελέτης σχετικά με το κλείσιμο παλαιού εξοφλημένου μεταλλείου.

Μία ακόμα άδεια από ΥΠΕΝ προς την «Ελληνικός Χρυσός»

Μία άδεια και μία απόφαση έγκρισης τεχνικής μελέτης για τα μεταλλεία της «Ελληνικός Χρυσός» στην Ολυμπιάδα εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πρόκειται για την άδεια εγκατάστασης ηλεκτροµηχανολογικού εξοπλισµού νέας µονάδας λιθογόµωσης, για την αποκατάσταση (κλείσιµο) του παλιού εξοφληµένου τµήµατος του µεταλλείου Ολυµπιάδας. Η διάρκεια ισχύος της είναι ενός έτους.

Η δεύτερη αφορά στην απόφαση έγκρισης του συµπληρωµατικού τεύχους της τεχνικής μελέτης του υποέργου «Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις Ολυµπιάδας» σχετικά με το κλείσιμο παλαιού εξοφληµένου τµήµατος µεταλλείου Ολυµπιάδας.

Κατόπιν και αυτών των πράξεων, το υπουργείο ΠΕΝ υλοποιεί τις δεσμεύσεις του για τη χορήγηση εκκρεμών αδειών και αποφάσεων που αφορούν στα μεταλλεία της Ολυμπιάδας.

Θετικό βήμα λέει η Eldorado

Για ένα ακόμη θετικό βήμα προς τα εμπρός κάνει λόγο ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, George Burns, σε σημερινή του δήλωση με αφορμή την έκδοση της απόφασης έγκρισης της Τεχνικής Μελέτης για το κλείσιμο των παλιών στοών Ολυμπιάδας, αλλά και της άδειας εγκατάστασης της νέας Μονάδας Λιθογόμωσης με πάστα στην Ολυμπιάδα που εκδόθηκε επίσης σήμερα, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρία επιβεβαιώνει ότι παρέλαβε σήμερα τις σχετικές εγκρίσεις και προσθέτει:

«Αυτή τη στιγμή παραμένει σε εκκρεμότητα η έκδοση της άδειας τροποποίησης Εγκατάστασης Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου εμπλουτισμού Σκουριών, καθώς και άλλα θέματα που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη μετεγκατάσταση αρχαιοτήτων στη θέση Σκουριές.

Αμέσως μετά την παραλαβή της απαιτούμενης άδειας για το έργο στις Σκουριές και την πρόθεση οικοδόμησης μιας σχέσης συνεργασίας και διαλόγου από την Ελληνική Κυβέρνηση, η Εταιρεία θα είναι σε θέση να επανεκτιμήσει τις επενδυτικές επιλογές της στην Ελλάδα».

Στη δήλωσή του ο κ. Burns, τονίζει τα εξής: «Αυτό είναι ένα ακόμη θετικό βήμα προς τα εμπρός, ωστόσο περιμένουμε ακόμα τα υπόλοιπα θέματα, για τα οποία εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι μπορούν να επιλυθούν με ειλικρινείς διαπραγματεύσεις. Καλούμε για άλλη μια φορά τον Υπουργό να συνεργαστεί μαζί μας προς αυτήν την κατεύθυνση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v