Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει σε αναστολή επενδύσεων η Eldorado αν δεν πάρει τις άδειες στις Σκουριές

Η Ελληνικός Χρυσός θα αναγκαστεί να διακόψει την απασχόληση 530 εργαζομένων εκ των οποίων οι περισσότεροι ανήκουν σε εργολαβικές εταιρείες.

Επιμένει σε αναστολή επενδύσεων η Eldorado αν δεν πάρει τις άδειες στις Σκουριές

Στην αναστολή της επενδυτικής δραστηριότητας στα μεταλλεία των Σκουριών σε πρώτη φάση και στη συνέχεια και στης Ολυμπιάδας προχωρά η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός από τις 22/9.

Σύμφωνα με στελέχη της θυγατρικής της Eldorado Gold από τη στιγμή «που δεν εκδίδονται οι εκκρεμείς άδειες για το εργοστάσιο εμπλουτισμού στις Σκουριές η συνέχιση της δραστηριότητάς μας θα είναι παράνομη και συνεπώς δεν μπορούμε να συνεχίσουμε».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Ελληνικός Χρυσός θα αναγκαστεί να διακόψει την απασχόληση 530 εργαζομένων εκ των οποίων οι περισσότεροι ανήκουν σε εργολαβικές εταιρείες.

Τα ίδια στελέχη της εταιρείας σημειώνουν ότι μοιραία σε παύση επενδυτικών δραστηριοτήτων θα οδηγηθούν και τα μεταλλεία της Ολυμπιάδας καθώς οι δύο μονάδες αποτελούν τμήμα ενός κοινού επενδυτικού σχεδίου.

Τέλος όπως υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές , η αδειοδότηση του μεταλλείου των Σκουριών δεν έχει καμία σχέση με το λόγο με τον οποίο προσφεύγει το ελληνικό δημόσιο στη διαιτησία.

«Αυτός είναι», όπως εξηγούν «η δημιουργία μονάδος μεταλλουργίας στην περιοχή Μαδέμ Λάκος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v