Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευκαιρία για τον ασφαλιστικό κλάδο το Cyber Risk

Τι δήλωσε για το Cyber Risk ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλης Σφακιανάκης στη χθεσινή εκδήλωση του ΣΕΜΑ.

Ευκαιρία για τον ασφαλιστικό κλάδο το Cyber Risk

Το Cyber Risk αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ολόκληρο τον ασφαλιστικό κλάδο (εταιρείες, αλλά και διαμεσολαβούντες), καθώς ο τελευταίος θα έχει τη δυνατότητα να διεισδύσει σε ένα ευρύτατο πελατολόγιο -τους χρήστες των ηλεκτρικών υπολογιστών- που μέχρι σήμερα δεν καλύπτεται για τον συγκεκριμένο κίνδυνο.

Αυτά δήλωσε ο μέχρι πρότινος -και επί πολλά χρόνια- επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλης Σφακιανάκης, σε χθεσινή εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) με θέμα «Meeting the Brokers of a Cyber Secure World».

Ο κ. Σφακιανάκης εκτίμησε πως σε ευρωπαϊκό επίπεδο το cyber risk είναι μια αγορά της τάξεως των 14 δισ. ευρώ, χωρίς στο ποσό αυτό να περιλαμβάνονται οι δαπάνες για το απαιτούμενο σχετικό λογισμικό.

Μετέφερε επίσης απόψεις διεθνών εμπειρογνωμόνων ότι μελλοντικά το πρόβλημα του κυβερνοεγκλήματος θα εξελιχθεί στον μεγαλύτερο πονοκέφαλο των αρχών ασφαλείας (αστυνομιών) σε διεθνές επίπεδο και πως το ζήτημα μια επιχείρησης δεν θα είναι το αν θα «χακαριστεί», αλλά το πότε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v