Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κουρουμπλής: Στη Μάλτα το κοντινότερο πλοίο του EMSA

Το πιο κοντινό πλοίο του EMSA στην Ελλάδα, εκτός από αυτό που ήταν στην Ελλάδα, βρισκόταν στη Μάλτα, εξήγησε ο υπουργός Ναυτιλίας, απαντώντας στις κατηγορίες για ολιγωρία. Τι έκανε στο Λονδίνο. Συγγενής του η σύμβουλος που προκάλεσε στη Βουλή.

Κουρουμπλής: Στη Μάλτα το κοντινότερο πλοίο του EMSA

Το πιο κοντινό πλοίο του EMSA στην Ελλάδα, εκτός από αυτό που ήταν στην Ελλάδα, βρισκόταν στη Μάλτα, εξήγησε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, απαντώντας στις επικρίσεις για ολιγωρία από τις ελληνικές αρχές, σε ό,τι αφορά στην έκκληση για συνδρομή στις προσπάθειες, από τον αρμόδιο ευρωπαϊκό οργανισμό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός επανέλαβε πως ήταν «ατυχία για τη χώρα μας», που η βύθιση του δεξαμενόπλοιου έγινε νύχτα και υποστήριξε πως το πλοίο της EMSA ήταν δεσμευμένο με άλλη σύμβαση.

Όπως εξήγησε ο κ. Κουρουμπλής, το πλοίο της EMSA που βρισκόταν στην Ελλάδα αποδεσμευόταν την Τρίτη, δηλαδή την ίδια ημέρα που εμφανίστηκε και η πρώτη κηλίδα στον Πειραιά. «Δεν φαινόταν αυτό το πράγμα την Κυριακή», είπε.

Το πλοίο από τη Μάλτα ταξίδευε με 10 κόμβους και θα χρειαζόταν τρεισίμισι ημέρες για να φτάσει στη χώρα μας καθώς «το πλοίο δεν είναι αεροπλάνο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το εάν οι επαγγελματίες ψαράδες μπορούν να ξαναρχίσουν το ψάρεμα στις πληγείσες περιοχές, ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε να «κάνουν λίγη υπομονή». «Το ατύχημα έγινε ξημερώματα Κυριακής στις 10 του μηνός και στις 12 υποβάλαμε αίτημα», συνέχισε ο υπουργός.

Τι έκανα στο Λονδίνο 

Ο υπουργός σημείωσε ότι όταν βυθίστηκε το πλοίο, ο ίδιος βρισκόταν στο Λονδίνο. 

Εξήγησε ότι βρισκόταν στη βρετανική πρωτεύουσα για να κάνει διαπραγματεύσεις με ναυτιλιακές και τέσσερα P&I Clubs, ώστε να έλθουν στην Ελλάδα μετά το Brexit, κάτι που δεν μπορούσε να δηλώσει στη Βουλή. 

Συγγενής μου η σύμβουλος που γελούσε στη Βουλή

Ο υπουργός ερωτήθηκε για τη σύμβουλο που γελούσε και έκανε γκριμάτσες κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή.

Ο κ. Κουρουμπλής αρχικά ανέφερε πως πρόκειται για μια δημόσιο υπάλληλο αποσπασμένη στο υπουργείο ενώ στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι είναι συγγενής του και πως την έχει αποσπάσει από το υπουργείο Πολιτισμού. «Δεν μπορώ να έχω κοντά μου έναν άνθρωπο που εμπιστεύομαι;» τόνισε. 




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v