Ντάισελμπλουμ: Ιδανικό σενάριο να κλείσει η αξιολόγηση εντός 2017

«H τρίτη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, και στο ιδανικό σενάριο ως τα τέλη της χρονιάς», γράφει στα μέλη του Eurogroup ο επικεφαλής του οργάνου. Νέες «πιέσεις» για Γεωργίου.

Ντάισελμπλουμ: Ιδανικό σενάριο να κλείσει η αξιολόγηση εντός 2017

Τη στόχευση να ολοκληρωθεί η γ’ αξιολόγηση ως τα τέλη της χρονιάς επιβεβαιώνει ο επικεφαλής του Eurogroup στην επιστολή του προς τους ΥΠΟΙΚ, με την οποία συνοψίζει τα αποτελέσματα του τελευταίου Eurogroup.

Σε αυτή αναφέρει ότι οι θεσμοί και οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν το όργανο για την κατάσταση στην Ελλάδα και τον σχεδιασμό για την τρίτη αξιολόγηση. Καλωσορίστηκαν, αναφέρει, οι αναφορές από τους θεσμούς ότι τα τεχνικά κλιμάκια έχουν ήδη αρχίσει τη συλλογή στοιχείων στην Αθήνα (σ.σ. η διαδικασία ολοκληρώθηκε ήδη).

«Συμπεράναμε», αναφέρει, «ότι η τρίτη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, και στο ιδανικό σενάριο ως τα τέλη της χρονιάς».

Στην επιστολή γίνεται αναφορά και στην υπόθεση Γεωργίου, όπου σημειώνεται πως αυτή είναι «επιζήμια για τη φήμη των ελληνικών στατιστικών και την εμπιστοσύνη στους ελληνικούς θεσμούς γενικότερα. Θα συνεχίσουμε, αναφέρει, να παρακολουθούμε στενά την υπόθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v