Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντεκα ελληνικές επιχειρήσεις μετείχαν σε διεθνείς εκθέσεις στο Ντουμπάι

Εθνικό περίπτερο διοργάνωσε ο Οργανισμός Enterprise Greece στις διεθνείς εκθέσεις επίπλου και εσωτερικής διακόσμησης HOTEL SHOW και επαγγελματικού εξοπλισμού ξενοδοχειακών μονάδων και εστιατορίων GULF HOST.

Εντεκα ελληνικές επιχειρήσεις μετείχαν σε διεθνείς εκθέσεις στο Ντουμπάι

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ελληνική συμμετοχή στις διεθνείς εκθέσεις επίπλου και εσωτερικής διακόσμησης HOTEL SHOW και επαγγελματικού εξοπλισμού ξενοδοχειακών μονάδων και εστιατορίων GULF HOST, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα από 18 έως 20 Σεπτεμβρίου 2107 στον εκθεσιακό χώρο DUBAI WORLD TRADE CENTER, στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Για πρώτη φορά, οι δυο αυτοτελείς εκθέσεις διοργανώθηκαν την ίδια ημερομηνία στον ίδιο εκθεσιακό χώρο και σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών προσέλκυσαν περισσότερους από 50.000 εμπορικούς επισκέπτες και αποτέλεσαν την ολοκληρωμένη πρόταση για τον τομέα της βιομηχανίας της φιλοξενίας και του επαγγελματικού ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

Την ελληνική συμμετοχή με εθνικό περίπτερο διοργάνωσε ο Οργανισμός Enterprise Greece και συμμετείχαν έντεκα κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις από τους κλάδους του επίπλου, της εσωτερικής διακόσμησης και του επαγγελματικού εξοπλισμού ξενοδοχειακών μονάδων και εστιατορίων. Οι ελληνικές επιχειρήσεις είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν σημαντικές επαφές με εμπορικούς επισκέπτες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, τη Βόρεια Αφρική και την Ινδία και επιδίωξαν σύναψη επιχειρηματικών συνεργασιών.

Στο ελληνικό περίπτερο, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece κ. Ηλίας Αθανασίου, υποδέχθηκε και καλωσόρισε τον Πρόεδρο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Ντουμπάι - Πρόεδρο των Αεροδρομίων του Ντουμπάι καθώς και Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Emirates Airline, Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, ο οποίος πραγματοποίησε τα εγκαίνια της έκθεσης. Στη συνέχεια, ο κ. Αθανασίου συνοδευόμενος από τον επικεφαλής του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων στο Ντουμπάι κ. Χρήστο Σταμπουλόπουλο, συνομίλησε με τους Έλληνες εκθέτες, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το υψηλό επίπεδο οργάνωσης της ελληνικής συμμετοχής από τον Enterprise Greece, καθώς και για την επιτυχημένη προβολή της χώρας με την άρτια εμφάνιση των ελληνικών περιπτέρων.

Ο κ. Αθανασίου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Εξοπλισμού Μαζικής Εστίασης κ. Γιάννη Αυγεράκη, ο οποίος αφού εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για την υποστήριξη του Enterprise Greece στην εξαγωγική προσπάθεια που καταβάλουν οι επιχειρήσεις του κλάδου, ζήτησε ο Οργανισμός να συνδράμει με την ίδια αποτελεσματικότητα και το 2018 για την αύξηση της εξωστρέφειας και την προσέγγιση νέων αγορών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece, κ. Ηλίας Αθανασίου, δήλωσε: «Ο Enterprise Greece στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης για το 2017, υλοποίησε μια ακόμη επιτυχημένη ελληνική συμμετοχή, αυτή τη φορά για τους κλάδους του επίπλου, της εσωτερικής διακόσμησης και του επαγγελματικού εξοπλισμού ξενοδοχειακών μονάδων και εστιατορίων, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν δυναμική εξωστρέφειας. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει την επιτυχημένη στρατηγική του Enterprise Greece για την ένταξη στο ετήσιο πρόγραμμα του 2017, τη συμμετοχή της Χώρας μας στις παραπάνω εκθέσεις, δεδομένου ότι το Ντουμπάι αποτελεί κόμβο για την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v