Ανακλήθηκε το συμφωνητικό μίσθωσης του Nammos στη Μύκονο

Οπως αναφέρεται στην απόφαση του αρμόδιου φορέα, δεν τηρήθηκε το άρθρο 5 του συμφωνητικού, δεδομένου ότι τοποθετήθηκε από την εταιρία εξέδρα και κεκλιμένος διάδρομος στις 31 Αυγούστου 2017, για να πραγματοποιηθεί κοινωνική εκδήλωση.

Ανακλήθηκε το συμφωνητικό μίσθωσης του Nammos στη Μύκονο

Στην ανάκληση του συμφωνητικού μίσθωσης με την εταιρία Nammos Restaurant by the Sea προχώρησε ο προϊστάμενος της περιφερειακής διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου, υποστηρίζοντας ότι δεν τηρήθηκαν όροι του συμφωνητικού μίσθωσης.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην απόφαση, δεν τηρήθηκε το άρθρο 5 του συμφωνητικού, δεδομένου ότι τοποθετήθηκε από την εταιρία Nammos μια εξέδρα και ένας κεκλιμένος διάδρομος σχήματος ορθογωνίου, αποτελούμενο από μεταλλική βάση και ξύλινο δάπεδο, συνολικής έκτασης 236,40 τ.μ. στις 31 Αυγούστου 2017, για να πραγματοποιηθεί κοινωνική εκδήλωση.

Το συμφωνητικό μίσθωσης, όπως αναφέρεται και στην απόφαση ανάκλησής του, αφορούσε μόνο την απλή χρήση του κοινόχρηστου αιγιαλού και παραλίας για την τοποθέτηση ομπρελοξαπλωστρών σε συνολική επιφάνεια 339,60 τ.μ.

Στην απόφαση μάλιστα, παρατίθεται αυτούσιο το συγκεκριμένο απόσπασμα του συμφωνητικού, το οποίο παραβιάστηκε κατά την άποψη της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας και οδήγησε στην ανάκληση του συμφωνητικού μίσθωσης.

Μεταξύ άλλων, στη συγκεκριμένη παράγραφο, αναφέρεται ότι απαγορεύεται κάθε άλλη δραστηριότητα πέραν από αυτές που εξυπηρετούν τους λουόμενους με σετ ομπρελών, όπως επίσης απαγορεύεται και οποιαδήποτε επέμβαση που αλλοιώνει τη φυσική μορφολογία και τα βιωτικά στοιχεία των χώρων αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης καθώς και τον κοινόχρηστο χαρακτήρα αυτών.

Ορίζεται επίσης ότι μέσα στο μίσθιο δεν θα γίνει καμία εγκατάσταση και οποιοδήποτε δομικό υλικό, απαγορεύεται η τοποθέτηση ηχητικών συστημάτων στον δημόσιο χώρο ενώ η παραγόμενη στάθμη θορύβου στη μουσική οφείλει να μην υπερβαίνει τα 50 ντεσιμπέλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v