Κουντουρά: Στόχος ο τουρισμός 365 μέρες το χρόνο στην Κρήτη

Η υπουργός τόνισε ότι το 2017 είναι μία θεαματική χρονιά για τη χώρα μας με ρεκόρ σε όλα τα τουριστικά μεγέθη. Η Κρήτη, σημείωσε, πρωταγωνιστεί στον τουρισμό και απολαμβάνει σημαντική αύξηση στις αφίξεις.

Κουντουρά: Στόχος ο τουρισμός 365 μέρες το χρόνο στην Κρήτη

Οι στρατηγικοί στόχοι στον τουρισμό παρουσιάστηκαν από την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στο αναπτυξιακό συνέδριο της Κρήτης και σε όλους τους παραγωγικούς φορείς.

Ανέπτυξε την εθνική και περιφερειακή τουριστική πολιτική για την ανάπτυξη της Κρήτης και την προώθησή της ως προορισμό 365 ημέρες το χρόνο.

Η κα Κουντουρά συμμετείχε από κοινού με την Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Έφη Αχτσιόγλου, τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ιωάννη Τσιρώνη, και τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιώργο Βασιλειάδη στο ευρύ διάλογο με τους παραγωγικούς φορείς της Κρήτης, στο πλαίσιο του συνεδρίου.

Στην ομιλία της, η Υπουργός τόνισε ότι το 2017 είναι μία θεαματική χρονιά για τη χώρα μας με ρεκόρ σε όλα τα τουριστικά μεγέθη. Η Κρήτη πρωταγωνιστεί στον τουρισμό και απολαμβάνει σημαντική αύξηση στις αφίξεις και τα έσοδα με βάση όλα τα επίσημα στοιχεία.

Το Υπουργείο Τουρισμού είναι σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τις τοπικές αρχές, τα Επιμελητήρια, τους τουριστικούς φορείς και τον ιδιωτικό τομέα ώστε να υλοποιούνται προγράμματα και ενέργειες για την τουριστική ανάπτυξη, προώθηση και προβολή της Κρήτης.

Για την επίτευξη της επιμήκυνσης της θερινής τουριστικής περιόδου αλλά και την υποστήριξη της τουριστικής κίνησης όλο το χρόνο στο νησί προωθούνται τα θεματικά τουριστικά προϊόντα, κλείνονται συμφωνίες με tour operators και ταξιδιωτικά γραφεία, και γίνονται επαφές και διαπραγματεύσεις με αεροπορικές εταιρείες.

Στο πλαίσιο αυτό, επιδιώκεται να διασφαλιστεί και από τον ιδιωτικό τομέα η λειτουργία ικανού αριθμού ξενοδοχείων, τουριστικών επιχειρήσεων και της τοπικής αγοράς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Προτεραιότητα αποτελεί η διασύνδεση του τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή και τον αγροδιατροφικό τομέα που το Υπουργείο Τουρισμού προωθεί από κοινού με τα συναρμόδια Υπουργεία.

Η Κρήτη, τόνισε η κα Κουντουρά , έχει εξαιρετικά τοπικά προϊόντα και την μοναδική Κρητική διατροφή, και η σύνδεσή τους με τον τουρισμό θα ενισχύσει τους επαγγελματίες και τους παραγωγούς και θα δώσει υψηλή προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Τουρισμού προωθούν τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη επιδιώκοντας τα οικονομικά οφέλη να διαχυθούν σε όλες τις τοπικές κοινωνίες, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, νέες και σταθερές πηγές εσόδων, νέα επαγγελματική δραστηριότητα, και να αυξηθούν οι επενδύσεις.

Η Υπουργός είχε επίσης ευρεία σύσκεψη στο Επιμελητήριο Χανίων με τους εκπροσώπους του τουρισμού και το σύνολο των παραγωγικών φορέων του νομού. Τους ενημέρωσε εκτενώς για το έργο του Υπουργείου Τουρισμού και τους στρατηγικούς αναπτυξιακούς άξονες της εθνικής τουριστικής πολιτικής που έχει ήδη αποδώσει.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Μαργαρώνης και οι φορείς παρουσίασαν στην Υπουργό τις θέσεις τους και τις προτάσεις τους για την τουριστική ανάπτυξη του νομού, και κατέθεσαν σειρά αιτημάτων που ζήτησαν από την Υπουργό να μεταφέρει στα συναρμόδια υπουργεία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v