Απορρίφθηκε η ίδρυση μονάδας μυδοκαλλιέργειας στη Σαλαμίνα

Η απόρριψη της μελέτης έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το παριστάμενο σύσσωμο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς δικαιώθηκαν τα αιτήματα πολιτών και φορέων του νησιού, για την αποτροπή της περαιτέρω περιβαλλοντικής επιβάρυνσης του.

Απορρίφθηκε η ίδρυση μονάδας μυδοκαλλιέργειας στη Σαλαμίνα

Κατά πλειοψηφία -μειοψηφούντος του κου Τζήμερου- απορρίφθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, η δημιουργία πλωτής μονάδας οστρακοκαλλιέργειας στην Ψιλή Άμμο Σαλαμίνας, κατόπιν σχετικής εισήγησης από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με την απόφαση, η απόρριψη κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς η εξεταζόμενη πλωτή μονάδα βρίσκεται εντός περιοχής όπου η κύρια υδατοκαλλιεργητική δραστηριότητα είναι η ιχθυοκαλλιέργεια και όχι η οστρακοκαλλιέργεια.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει θεσμοθετημένη περιοχή οργανωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών, παρά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με την οποία ζητά την αναστολή εφαρμογής της Κ.Υ.Α. 31722/04-11-2011 (ΦΕΚ Β'/2505/04-11-2011) σχετικά με την «Έγκριση Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού για τις υδατοκαλλιέργειες και της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων αυτού» για την Περιφέρεια Αττικής.

Η απόρριψη της μελέτης έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το παριστάμενο σύσσωμο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς δικαιώθηκαν τα αιτήματα πολιτών και φορέων του νησιού, για την αποτροπή της περαιτέρω περιβαλλοντικής επιβάρυνσης του ιδιαίτερα δε και μετά τη μεγάλη οικολογική καταστροφή που υπέστη με τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v