Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Είμαστε κοντά σε επιχειρηματική καταστροφή, λένε οι ιδιωτικές κλινικές

Για πρωτοφανείς καθυστερήσεις πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ κάνουν λόγο οι ιδιωτικές κλινικές. Πλήρης η ασυμφωνία των λογιστηρίων με τους υπολογισμούς του Ταμείου για rebate και clawback. Κίνδυνος για τις πληρωμές των 2012 και 2013.

Είμαστε κοντά σε επιχειρηματική καταστροφή, λένε οι ιδιωτικές κλινικές

Κατεπείγον αίτημα συνάντησης απέστειλε στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ η Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΙΚ ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις: 

1. στα ανώνυμα και ανυπόγραφα φύλλα υπολογισμού OFFICE excel που στάλθηκαν για συμψηφισμό Rebate and Clawback 2014 και 2015, ενώ η συμφωνία ήταν να συμπεριληφθεί και το 2012, 2013, το οποίο παραγράφεται τέλος 2017,

2. στην πλήρη ασυμφωνία των λογιστηρίων των Κλινικών με το λογιστήριο του ΕΟΠΥΥ στους υπολογισμούς του ΕΟΠΥΥ,

3. στην πρωτοφανή για τον ΕΟΠΥΥ, ύστερα από 5 χρόνια λειτουργίας, πληρωμή μόνο 3 μηνών στους 9 μήνες και μάλιστα ΜΟΝΟ σε όσους δεν υποβάλλουν ενστάσεις (οι ενστάσεις για τιμωρία απαντώνται μετά 12+ μήνες), ενώ η προσωπική δέσμευση του προέδρου τον Ιανουάριο ήταν για 10 πληρωμές στους 12 μήνες. Ακόμη και εάν επακολουθήσουν άλλες 3 πληρωμές στους εναπομείναντες 3 μήνες του 2017 (χωρίς ενστάσεις), τότε θα έχουν πληρωθεί 6 μήνες στους 12!

4. στα αποτελέσματα των παράνομων ιατρικών ελέγχων που διενεργούνται,

5. στον προγραμματισμό των πληρωμών, εάν γίνουν, των 3 τελευταίων μηνών του 2017,

6. στο ύψος των περικοπών των ελέγχων έως 75-90% για συγκεκριμένους πάντα παρόχους και όχι όλους,

7. στη διακοπή οικονομικής κάλυψης με ημερήσιο νοσήλιο ΜΕΘ, αναδρομικά από 1-1-2017, την ώρα που πεθαίνουν ασθενείς γιατί δεν βρίσκουν κρεβάτια διαθέσιμα Εντατικής, ενώ δημιουργήθηκε υποκωδικός 21 εκατ. ευρώ, αναρωτόμενοι πού θα πάνε αυτά τα εκατομμύρια και καταλήγει η επιστολή ως εξής: «Επειδή βρισκόμαστε στα πρόθυρα της επιχειρηματικής μας καταστροφής, της απώλειας της ψυχικής μας ηρεμίας, της οικογενειακής μας γαλήνης αλλά και της υγείας μας, αναμένουμε τον ορισμό συνάντησης, για όση ώρα χρειαστεί, και ζητάμε ειλικρινείς, πεντακάθαρες απαντήσεις από εσάς, διότι άλλα λέμε και άλλα γίνονται».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v