Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lew: Η απάντηση στο ελληνικό θέμα «δεν μπορεί να είναι περισσότερη λιτότητα»

Ο πρώην Αμερικανός ΥΠΟΙΚ διέκρινε πρόοδο στην ελληνική οικονομία. Ωστόσο, τόνισε ότι δεν αρκούν μόνο κάποιες επί μέρους πολιτικές, αλλά απαιτείται ένα σύνολο παρεμβάσεων προκειμένου η Ελλάδα να εξέλθει από την κρίση.

Lew: Η απάντηση στο ελληνικό θέμα «δεν μπορεί να είναι περισσότερη λιτότητα»

Την εκτίμηση ότι η απάντηση στο ελληνικό πρόβλημα «δεν μπορεί να είναι περισσότερη λιτότητα» εξέφρασε από το βήμα του Economist o τέως υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Jack Lew. Στον αντίποδα, προέκρινε την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, μεταξύ άλλων, για ένα πιο αξιόπιστο φορολογικό σύστημα, καθώς και περαιτέρω ελάφρυνση του δημόσιου χρέους.

Ο κ. Lew διέκρινε πρόοδο στην ελληνική οικονομία, ωστόσο, τόνισε ότι δεν αρκούν μόνο κάποιες επί μέρους πολιτικές, αλλά απαιτείται ένα σύνολο παρεμβάσεων και στα δύο αυτά σκέλη, προκειμένου η Ελλάδα να εξέλθει από την κρίση.

Ο ίδιος χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι πλέον δεν τίθεται θέμα Grexit, το οποίο προκαλούσε επιβλαβή αβεβαιότητα, τονίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα υπονόμευε το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα και θα δημιουργούσε ευρύτερες διεθνείς παρενέργειες.

Ο ίδιος στάθηκε στην παράμετρο της διατλαντικής συμμαχίας, λέγοντας πως σήμερα παραμένει το ίδιο σημαντική. Στο πλαίσιο αυτό, έφερε το παράδειγμα της προσφυγικής κρίσης, η οποία , κατά τη γνώμη του, υπενθύμισε ότι οι προκλήσεις για τη διατλαντική συμμαχία δεν έχουν σύνορα.

Αναφερόμενος στην πορεία της αμερικανικής οικονομίας, ο κ. Lew επεσήμανε ότι μετά την εκδήλωση της κρίσης εφαρμόστηκαν τόσο πολλές μεταρρυθμίσεις, σε σημείο που σήμερα υπάρχει ο κίνδυνος να ξεχαστεί η ανάγκη διατήρησής τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v