Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χόγιερ: Εκταμιεύσεις 2 δισ. προς την Ελλάδα ως το τέλος του έτους

Εύσημα στο ελληνικό δημόσιο για τις απορροφήσεις από το πακέτο Γιούνκερ απένειμε ο επικεφαλής της ΕΤΕπ. Θετικές ενδείξεις στην οικονομία. Στα 17,4 δισ. η έκθεση στη χώρα. Η τοποθέτηση Τσακαλώτου.

Χόγιερ: Εκταμιεύσεις 2 δισ. προς την Ελλάδα ως το τέλος του έτους

Ημασταν πριν την κρίση, παραμείναμε εντός της κρίσης και θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ και μετά από αυτή, σημείωσε πριν από λίγο, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των νέων γραφείων της, ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόγιερ.

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην επενδυτική στρατηγική της τράπεζας και της χώρας, ο κ. Χόγιερ εκτίμησε ότι ως το τέλος του έτους, οι χορηγήσεις προς την ελληνική οικονομία θα ανέλθουν στο ποσό των 2 δισ. ευρώ, κάτι το οποίο αποτελεί ρεκόρ για την Ελλάδα.

Ο κ. Χόγιερ στάθηκε επίσης στο γεγονός ότι η Ελλάδα εντάσσεται στην πρώτη κατηγορία των χωρών με τις μεγαλύτερες απορροφήσεις του πακέτου Γιούνκερ, τονίζοντας ότι μετά τη Γαλλία και τη Γερμανία, είναι η μοναδική χώρα που έχει ξεπεράσει σε απορροφήσεις το 1 δισ. ευρώ από το πακέτο.

Ο ίδιος μίλησε για τη στρατηγική της τράπεζας, η οποία επενδύει τόσο στις υποδομές όσο και στις νέες τεχνολογίες αλλά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επισημαίνοντας μάλιστα επ' αυτού ότι το ελληνικό δημόσιο σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων έχουν συστήσει το Ταμείο Συμμετοχών (equi fund), το οποίο θα στηρίξει μικρομεσαίες και καινοτόμες επιχειρήσεις.

Σήμερα, η συνολική έκθεση της ΕΤΕπ στην Ελλάδα, όπως ανέφερε, ανέρχεται στα 17,5 δισ. ευρώ, ενώ σε ό,τι αφορά στην πορεία της οικονομίας, ο κ. Χόγιερ σημείωσε ότι βλέπει θετικές ενδείξεις, εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα του, αυτή η ανάπτυξη να αποτυπωθεί και στις τσέπες των πολιτών.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εξέφρασε τις ευχαριστίες όλης της ελληνικής κυβέρνησης στον κ. Χόγιερ για την ισχυρή παρουσία της ΕΤΕπ στη χώρα μας, τονίζοντας την ανάγκη για την εμβάθυνση και τη διεύρυνση της συνεργασίας, όχι μόνο μεταξύ της Ελλάδας και της τράπεζας αλλά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Αναφερόμενος στη διεύρυνση της παρουσίας της τράπεζας στην Ελλάδα, σημείωσε ότι θα υπάρχει ένας χώρος όπου οι επιχειρηματίες θα έχουν σωστή πληροφόρηση, ώστε να μην ξοδεύουν τα λεφτά τους σε λάθος επενδύσεις, κάτι που γινόταν με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v