Eurobank: Σε υψηλά 34 μηνών το οικονομικό κλίμα τον Σεπτέμβριο

Η σταθερότητα στη βελτίωση του οικονομικού κλίματος και η αποφυγή εκπλήξεων στην άσκηση οικονομικής πολιτικής αποτελούν πολύ σημαντικούς παράγοντες για αύξηση απασχόλησης και επενδύσεων, τονίζει η τράπεζα.

Eurobank: Σε υψηλά 34 μηνών το οικονομικό κλίμα τον Σεπτέμβριο

Συνεχίστηκε η βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο 2017. Πιο αναλυτικά, ο σχετικός δείκτης του ιδρύματος οικονομικών και βιομηχανικών ερευνών (ΙΟΒΕ) διαμορφώθηκε στις 100,6 μονάδες δείκτη (ΜΔ) από 99,0 ΜΔ τον Αύγουστο 2017 και 93,0 ΜΔ τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

Η Eurobank, στην εβδομαδιαία έκδοσή της για την οικονομία, σημειώνει ότι η τιμή του προαναφερθέντος δείκτη τον Σεπτέμβριο 2017 αποτελεί υψηλό 34 μηνών.

Στους επιμέρους δείκτες εμπιστοσύνης, η υψηλότερη μηνιαία αύξηση καταγράφηκε στις κατασκευές (+12,3 ΜΔ) και ακολούθησαν οι κατηγορίες του λιανικού εμπορίου (+3,6 ΜΔ), των καταναλωτών (+3,3 ΜΔ) και της βιομηχανίας (+3,0 ΜΔ). Στις υπηρεσίες καταγράφηκε πτώση της τάξης των -7,6 ΜΔ.

Όπως έχει αναφέρει η τράπεζα και σε παλαιότερα τεύχη του δελτίου 7ΗΟ, η σταθερότητα στη βελτίωση του οικονομικού κλίματος και η αποφυγή εκπλήξεων στην άσκηση οικονομικής πολιτικής (ενίσχυση της αξιοπιστίας) αποτελούν πολύ σημαντικούς παράγοντες για την ενεργοποίηση των κινήτρων των επιχειρήσεων για αύξηση της απασχόλησης και των επενδύσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v