Το Ποτάμι: Η ανάπτυξη υστερεί και οι φόροι αυξάνονται

"Στο προσχέδιο προϋπολογισμού καταρρίπτεται με κραυγαλέο τρόπο άλλος ένας μύθος των κάθε λογής “ψεκασμένων” της αλήστου μνήμης μνημονιακής εποχής που έβλεπαν συνομωσίες πίσω από τη χρεοκοπία", επισημαίνει το Ποτάμι.

Το Ποτάμι: Η ανάπτυξη υστερεί και οι φόροι αυξάνονται

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι σταθερά προσανατολισμένη στη φορολογική αφαίμαξη των πολιτών. Οι αναπτυξιακοί στόχοι έπονται, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Ποτάμι.

"Για το 2017 η κυβέρνηση προέβλεπε, ανάπτυξη 2,7% αλλά ο στόχος έχει μειωθεί πλέον στο 1.8%. Παρα τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης, ο κ.Τσίπρας επαίρεται για μεγαλύτερο πλεόνασμα από όσους έχουν απομείνει να πληρώνουν φόρους, το οποίο έχει αρχίσει ήδη να υπόσχεται που θα το μοιράσει.

Κατά τα λοιπά ο λογαριασμός ύψους 1.8 δισ. για το 2018, όπως καταγράφεται στο προσχέδιο προϋπολογισμού, περιλαμβάνει αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, περαιτέρω μείωση του ΕΚΑΣ, μείωση κατά 50% στο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, κατάργηση της έκπτωσης φόρου για τις ιατρικές δαπάνες, αύξηση του ΦΠΑ σε 32 νησιά, επιβολή τέλους διαμονής σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία, κατάργηση της έκπτωσης στην παρακράτηση φόρου εισοδήματος σε μισθούς και συντάξεις και κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων.

Στο προσχέδιο προϋπολογισμού καταρρίπτεται με κραυγαλέο τρόπο άλλος ένας μύθος των κάθε λογής “ψεκασμένων” της αλήστου μνήμης μνημονιακής εποχής που έβλεπαν συνομωσίες πίσω από τη χρεοκοπία, αφού αναγνωρίζεται ο “εκτροχιασμός του ελλείμματος στο 15,1% του ΑΕΠ το 2009".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v