Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ICAP: Οι ευκαιρίες για αλλαγή καριέρας και η διέξοδος

Εκδήλωση με θέμα «Αλλαγή καριέρας: Πότε η επιχειρηματικότητα αποτελεί επιλογή» πραγματοποίησε η εταιρία την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου. Οι ωφελούμενοι του προγράμματος επανατοποθέτησης.

ICAP: Οι ευκαιρίες για αλλαγή καριέρας και η διέξοδος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ICAP People Solutions με θέμα «Αλλαγή καριέρας: Πότε η επιχειρηματικότητα αποτελεί επιλογή», την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η παροχή ενημέρωσης και η ανταλλαγή απόψεων με τους Υπεύθυνους Ανθρώπινου Δυναμικού εταιρειών της ελληνικής αγοράς σχετικά με τα Προγράμματα Επανατοποθέτησης (Outplacement) που «τρέχει» η εταιρεία, μέσω των οποίων υποστηρίζει ουσιαστικά εκείνους που επιλέγουν την Επιχειρηματικότητα, ως (εναλλακτική) λύση στη Μισθωτή Εργασία.

Σύμφωνα με την Εύη Κουτσούγερα, Senior Consultant, ICAP Human Capital Consulting, η ICAP Group έχει πετύχει να «ξεκλειδώνει» πραγματικά τους ανθρώπους και να τους βοηθά να καταλάβουν τη δυναμική που έχουν για κάθε νέο τους βήμα. Στη συνέχεια, ο Κώστας Ζούλιας, Director, ICAP Human Capital Consulting ανέλυσε τις συμπεριφορές και τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται να επιδείξει ένας νέος επιχειρηματίας προς επίτευξη του στόχου του, όπως για παράδειγμα ευελιξία, ανθεκτικότητα και ξεκάθαρο προσανατολισμό στο όραμα του.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια, ο Γιώργος Καϊσμαρίδης, Senior Manager, ICAP Human Capital Consulting, βεβαιώνοντας ότι υπάρχουν εξειδικευμένοι Σύμβουλοι που μπορούν να καθοδηγήσουν τα Στελέχη, αφενός για να πάρουν την απόφαση να ασχοληθούν με το επιχειρείν, αφετέρου για να υλοποιήσουν πλήρως την επιχειρηματική τους ιδέα (από τον σχεδιασμό επιχειρηματικού πλάνου μέχρι την πιθανή εξασφάλιση χρηματοδότησης από κρατικά προγράμματα π.χ. ΕΣΠΑ). Έδωσε, επίσης, έμφαση στο γεγονός ότι οι Σύμβουλοι μοιράζονται το ίδιο πάθος με αυτό που έχουν οι νέοι επιχειρηματίες για την επίτευξη των στόχων που οι τελευταίοι θέτουν.

Στη συνέχεια, ωφελούμενοι του Προγράμματος Επανατοποθέτησης, μετέφεραν την προσωπική τους εμπειρία στην σύλληψη και υλοποίηση της ιδέας τους την οποία έχουν πλέον ξεκινήσει να υλοποιούν.

Ο Βαγγέλης Γιαννίκος (πρώην τραπεζικός) επιχείρηση εναλλακτικού Τουρισμού,

Η Χριστίνα Μανιατέα (πρώην τραπεζικός) Επιχείρηση υπηρεσιών Digital Marketing,

Η Αναστασία Νικολακοπούλου (πρώην τραπεζικός) Επιχείρηση Εκδηλώσεων,

Ο Λουκάς Παπαιωάννου (πρώην στέλεχος εταιρίας τεχνολογίας) ίδρυσε ένα τεχνολογικό Startup (call tracking platform),

O Νίκος Χιωτίνης (πρώην Υπεύθυνος Εργαστηρίου σε Νοσοκομείο) ιδρύει μια Γκαλερί /Πολυχώρο Τέχνης και

Ο Νίκος Μαγριπής (πρώην τραπεζικός) ασχολείται πλέον επιτυχώς με την παροχή υπηρεσιών τραπεζικής για τη διαχείριση των Κόκκινων Δανείων.

Τέλος ζητήθηκε η παραπέρα δικτύωση μέσω της ICAP των νέων αυτών επιχειρηματιών με άλλους που θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο η προγενέστερους και ήδη αναπτύσσεται σχετική λύση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v