Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακατάσχετα και αφορολόγητα τα κέρδη από τη λοταρία

Θέμα ημερών η έκδοση της απόφασης για διενέργεια της λοταρίας των αποδείξεων, με έπαθλο 1.000 ευρώ για 1.000 φορολογούμενους. Δεν συμψηφίζονται με οφειλές τα έπαθλα, ορίζει τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Ακατάσχετα και αφορολόγητα τα κέρδη από τη λοταρία

Τα χρηματικά έπαθλα δεν κατάσχονται, δεν υπόκεινται σε κανενός είδους παρακράτηση και δεν συμψηφίζονται με τυχόν οφειλές του δικαιούχου προς το ελληνικό Δημόσιο, ορίζει τροπολογία η οποία κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, αναφορικά με τα χρηματικά έπαθλα από τη λοταρία των αποδείξεων.

Το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ της λοταρίας προβλέπει έναρξη των κληρώσεων εντός Οκτωβρίου, με τους φορολογούμενους οι οποίοι έκαναν πληρωμές μέσω ηλεκτρονικού χρήματος τον Αύγουστο να διεκδικούν 1.000 ευρώ.

Το σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι 1.000 τυχεροί κάθε μήνα θα κερδίζουν 1.000 ευρώ ο καθένας, ενώ στη διάρκεια του έτους θα δίνονται συνολικά μέσω της λοταρίας 12 εκατομμύρια.

Η απόφαση αναμένεται εδώ και μήνες, δεν έχει εκδοθεί ακόμη, αλλά όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές είναι πλέον θέμα ημερών.

Φέτος, επειδή δεν έχουν διενεργηθεί κληρώσεις σχεδόν για τα 2/3 του έτους, αναμένεται να γίνει και μια σούπερ κλήρωση λίγο πριν τις γιορτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v