Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαγωνισμός CAPSELLA: Kαινοτόμες εφαρμογές για τον αγρο-διατροφικό κλάδο

Οι Agrologies, που κατάκτησαν το πρώτο βραβείο, παρουσίασαν εφαρμογή που επιτρέπει στους αγρότες να διαχειρίζονται με ακρίβεια και οικονομία την άρδευση των καλλιεργειών τους.

Διαγωνισμός CAPSELLA: Kαινοτόμες εφαρμογές για τον αγρο-διατροφικό κλάδο

Μετά από δύο μέρες δημιουργίας και συνεργασίας, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου και το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, οι 11 ομάδες που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Καινοτομίας CAPSELLA, παρουσίασαν τα ευφάνταστα προϊόντα και εφαρμογές για τον αγρο-διατροφικό κλάδο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ομάδες που διακρίθηκαν για την καινοτομία της ιδέας τους, τη δυνατότητα εμπορικής αξιοποίησης, την αρτιότητα και συμπληρωματικότητα της ομάδας και το βαθμό ωριμότητας της ιδέας ήταν οι: Agrologies, Going Organic και The Progragros.

 Οι Agrologies, που κατάκτησαν το πρώτο βραβείο, παρουσίασαν εφαρμογή που επιτρέπει στους αγρότες να διαχειρίζονται με ακρίβεια και οικονομία την άρδευση των καλλιεργειών τους. Η ομάδα Going Organic, έλαβε το δεύτερο βραβείο, παρουσιάζοντας μία εφαρμογή για τη διασύνδεση των καλλιεργητών οργανικών προϊόντων απευθείας με τους καταναλωτές. Τέλος, το τρίτο βραβείο, έλαβε η ομάδα The Progragros, η οποία σχεδίασε μια εφαρμογή για τη διαχείριση δεδομένων σχετικά με τις ποικιλίες φυτών που ευδοκιμούν σε κάθε τόπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι συμμετέχουσες ομάδες –AgrITes, Agrologies, Agronauts, Build4field, Encompost, Going Organics, Iotizer, Organicons, Progragros, SoilWatcher, Vineguard– έλαβαν καθοδήγηση από διακεκριμένους μέντορες σε τεχνολογικά, επιχειρηματικά θέματα, αλλά και θέματα αγρο-διατροφής.

Εκτός των χρηματικών βραβείων των 3.000€, 2.000€ και της δωρο-επιταγής 1.000€ που έλαβαν οι τρεις πρώτες ομάδες αντίστοιχα, όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα λάβουν πρόσβαση σε ένα δωρεάν τρίμηνο πρόγραμμα επιχειρηματικής ανάπτυξης και κατάρτισης για την υποστήριξη της ιδέας τους. Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, η ομάδα με το καλύτερο επιχειρηματικό σχέδιο θα κερδίσει τρίμηνη επιχειρηματική «επώαση», καθώς και “Innovation Tour” με στόχο να διασυνδεθεί με εν δυνάμει συνεργάτες, προμηθευτές, επενδυτικά σχήματα και επιχειρηματικούς αγγέλους, συμβάλλοντας στην εκκίνηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

To CAPSELLA Acceleration Programme υλοποιείται από το Corallia του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά σε συνεργασία με τους Sant’ Anna – School of Advanced Studies, Aston University, AgroKnow, Rete Semi Rurali, Zephyr, We Deliver Taste, και ZLTO.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τη χορηγία της Eurobank και την υποστήριξη του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της TP Organics, του δικτύου Copernicus Relays και Copernicus Academy.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v