Reuters: Η Ελλάδα εξετάζει swap ομολόγων €32 δισ. τον Νοέμβριο

Η Ελλάδα έχει κάνει διερευνητικές επαφές με τους κατόχους ελληνικού χρέους, για να ανιχνεύσει την πιθανότητα συμμετοχής τους στο σχέδιο ανταλλαγής, δήλωσε fund manager στο Reuters.

Reuters: Η Ελλάδα εξετάζει swap ομολόγων €32 δισ. τον Νοέμβριο

H Ελλάδα ετοιμάζεται να προχωρήσει τον Νοέμβριο σε μια ανταλλαγή 20 μικρών ομολόγων με τέσσερα νέα ομόλογα, ανέφεραν τραπεζικές πηγές στο Reuters. 

Όπως είχε μεταδώσει και το euro2day τη Δευτέρα, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους στοχεύει στην έκδοση τεσσάρων νέων ομολόγων, αντικαθιστώντας 20 διαφορετικούς τίτλους με ονομαστική αξία 32 δισ. ευρώ. Η κίνηση αναμένεται να βελτιώσει την καμπύλη επιτοκίων του υπό διαπραγμάτευση χρέους και να αυξήση την εμπορευσιμότητα. 

«Οι ελληνικές αρχές θέλουν να το κάνουν στις αρχές Νοεμβρίου, αλλά δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόφαση» σημείωσε τραπεζικό στέλεχος στο Reuters, το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Όπως ανέφερε ο ίδιος, η Ελλάδα έχει κάνει διερευνητικές επαφές με τους κατόχους ελληνικού χρέους, μεταξύ των οποίων funds και τράπεζες, για να ανιχνεύσει την πιθανότητα συμμετοχής τους στο σχέδιο ανταλλαγής.

Ένας fund manager στο Λονδίνο επιβεβαίωσε στο Reuters ότι η Αθήνα εξετάζει να προχωρήσει με την ανταλλαγή τον Νοέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v