Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλιμάκιο εφοριακών-ράμπο στον… νταή επιχειρηματία της Πάτμου

Eιδικό κλιμάκιο έστειλε στην Πάτμο ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής, για να διενεργήσει έλεγχο στον επιχειρηματία ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι, σύμφωνα με καταγγελίες, είχε επιτεθεί σε εφοριακό της Ρόδου. Τα ευρήματα των ελεγκτών.

Κλιμάκιο εφοριακών-ράμπο στον… νταή επιχειρηματία της Πάτμου

Με απευθείας εντολή του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή στάλθηκε ειδικό κλιμάκιο εφοριακών-ράμπο στην Πάτμο σήμερα το πρωί, προκειμένου να διενεργήσει εξονυχιστικό έλεγχο στις επιχειρήσεις που διατηρεί ο επιχειρηματίας του νησιού, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι απασχόλησε ολόκληρη την Ελλάδα, όταν σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν από το Σώμα των Εφοριακών είχε επιτεθεί και είχε γρονθοκοπήσει εφοριακό της Ρόδου που βρισκόταν εκεί για έλεγχο.

Στο ειδικό κλιμάκιο που έστειλε στην Πάτμο ο επικεφαλής του «σώματος των αδιάφθορων» Γ. Πιτσιλής, περιλαμβάνονταν εκπαιδευμένα στελέχη, τα οποία έχουν παρόμοια εμπειρία από σχετικούς ελέγχους, αναφέρει η Ροδιακή σε δημοσίευμά της.

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν επίσης εφοριακοί υπάλληλοι από την Αθήνα, στελέχη του τελωνειακού κλάδου, καθώς επίσης και εξειδικευμένοι αστυνομικοί.

Η όλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη μυστικότητα, γεγονός που αιφνιδίασε τον ελεγχόμενο επιχειρηματία, ο οποίος αυτή τη φορά δεν προέβαλε καμία απολύτως αντίσταση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατασχέθηκαν βιβλία και στοιχεία, ενώ εντοπίστηκαν σοβαρές παραβάσεις και αναμένεται να συνταχθεί ειδική έκθεση, η οποία θα αποσταλεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα και στον υπουργό Οικονομικών, έτσι ώστε στη συνέχεια να επιβληθούν οι αυστηρές κυρώσεις που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία.

Χαρακτηριστική για την υπόθεση είναι η δήλωση του κ. Πιτσιλή τον περασμένο Ιούλιο, όταν συνέβη η επίθεση στον εφοριακό στην Πάτμο, ο οποίος τόνιζε πως «δεν θα ανεχθούμε, ούτε στο ελάχιστο, οποιοδήποτε φαινόμενο ανομίας, άρνησης ελέγχου και, πολύ περισσότερο, επιθέσεων εναντίον των ελεγκτών μας».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v