Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Και με 1,4 ευρώ το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Παράταση ως τις 10 Νοεμβρίου για τις κάρτες του Οκτωβρίου. Από αρχές Νοεμβρίου θα δίνεται και μεμονωμένα, δηλαδή με το αντίτιμο του 1,4 ευρώ, το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Ψάχνει κίνητρα για τους επιβάτες ο ΟΑΣΑ.

Και με 1,4 ευρώ το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Και με 1,4 ευρώ θα διατίθεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις αρχές Νοεμβρίου. Ο ΟΑΣΑ απέστειλε επιστολή στον ανάδοχο του «Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου», στην οποία του ζητεί την ενεργοποίηση της δυνατότητας διάθεσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου έναντι 1,4 ευρώ, δηλαδή με το αντίτιμο του σημερινού χάρτινου ενιαίου εισιτηρίου.

Μάλιστα, ο ΟΑΣΑ επεξεργάζεται κίνητρα, ώστε ο επιβάτης να μην πετά το ηλεκτρονικό εισιτήριο (πρόκειται για το ATH.ENA Ticket), αλλά να το επαναφορτίζει, όπως π.χ. στις δέκα επαναφορτίσεις, η ενδέκατη να είναι δωρεάν.

Μέχρι σήμερα, το ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν διατίθεται μεμονωμένα, δηλαδή με το αντίτιμο του 1,4 ευρώ, καθώς ο επιβάτης χρειάζεται να καταβάλει, την πρώτη φορά, είτε 4,5 ευρώ που είναι το ημερήσιο εισιτήριο, είτε 7 ευρώ που αντιστοιχεί σε 5 διαδρομές.

Ωστόσο, το μεμονωμένο εισιτήριο του 1,4 ευρώ διατίθεται ήδη, τόσο στην προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα, όσο και στην απρόσωπη ηλεκτρονική κάρτα (η απρόσωπη κάρτα, την πρώτη φορά, διατίθεται -κι αυτή- με 7 ευρώ που αντιστοιχεί σε 5 διαδρομές).

Η σημαντική διαφορά του νέου συστήματος είναι ότι τόσο το ηλεκτρονικό εισιτήριο (ATH.ENA Ticket), όσο και η ηλεκτρονική κάρτα (ATH.ENA Card) μπορούν να επαναφορτιστούν, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ο επιβάτης μπορεί να μην τα πετά αλλά να τα επαναχρησιμοποιεί.

OΑΣΑ: Παράταση ισχύος καρτών του Οκτωβρίου, έως τις 10 Νοεμβρίου

Παράταση της ισχύος των καρτών Οκτωβρίου 2017 έως τις 10 Νοεμβρίου 2017, για τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, εισηγήθηκε ο ΟΑΣΑ στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, «εξετάζοντας την πορεία έκδοσης προσωποποιημένων καρτών και λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που δημιουργούνται για το επιβατικό κοινό και προκειμένου αυτές να εξομαλυνθούν».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, μετά τη 10η Νοεμβρίου οι επιβάτες πρέπει να κινούνται με ηλεκτρονικό εισιτήριο ή ηλεκτρονικές κάρτες.

Επιπλέον, «ο ΟΑΣΑ από τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου θα επιτρέψει την έκδοση μεμονωμένων ηλεκτρονικών εισιτηρίων του 1,40 στα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων, αντικαθιστώντας πλήρως τα παλαιά χάρτινα εισιτήρια. Οι επιβάτες που έχουν στην κατοχή τους παλαιά χάρτινα εισιτήρια μπορούν να τα χρησιμοποιούν μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία».

Εντός του Νοεμβρίου 2017 θα αρχίσει το κλείσιμο των πυλών στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο Οργανισμός Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών εισέρχεται πλέον σε μία νέα περίοδο λειτουργίας, μόνο με ηλεκτρονικά μέσα κομίστρου, γεγονός που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στο επιβατικό κοινό και θα είναι υπέρ του δημόσιου συμφέροντος».


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v