Ως τον Μάιο το stress test των ελληνικών τραπεζών

Νοέμβριο θα δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα του stress test για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, προκειμένου να προσαρμοστούν στα IFRS 9. Θα προηγηθούν οι ανακοινώσεις για την Ελλάδα.

Ως τον Μάιο το stress test των ελληνικών τραπεζών

Τα stress tests των ελληνικών τραπεζών θα προχωρήσουν κανονικά και θα ολοκληρωθούν τον Μάιο, παρά τις καθυστερήσεις στην πανευρωπαϊκή άσκηση, τόνισε στο Reuters πηγή με γνώση των εξελίξεων.

Η European Banking Authority (EBA) ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι θα γνωστοποιήσει τα αποτελέσματα του stress test τον Νοέμβριο του 2018, αρκετούς μήνες αργότερα από προηγούμενες φορές, καθώς οι τράπεζες χρειάζονται χρόνο να εφαρμόσουν τα νέα λογιστικά πρότυπα (IFRS 9).

Για την Ελλάδα, όμως, που βρίσκεται σε πρόγραμμα το οποίο λήγει τον Αύγουστο του 2018, απαιτείται να ελεγχθεί νωρίτερα η κατάσταση των τραπεζών, για να εξασφαλιστεί ότι θα υπάρξει επαρκής χρόνος για ανακεφαλαιοποίηση, αν η «άσκηση» δείξει κεφαλαιακό έλλειμμα.

Όπως είναι γνωστό, η ΕΚΤ έχει αποφασίσει να φέρει μπροστά τη διαδικασία για τις ελληνικές τράπεζες, στο πλαίσιο της συμφωνία με το ΔΝΤ για το θέμα.

«Δεν αναμένεται να επηρεαστεί το χρονοδιάγραμμα για τις ελληνικές τράπεζες», είπε πρόσωπο με γνώση του θέματος. Δεδομένης της καθυστέρησης από την EBA, το ελληνικό τεστ θα είναι μέρος μιας ξεχωριστής άσκησης και θα ακολουθήσει διαφορετικό χρονοδιάγραμμα, προσέθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v