Τράπεζες: Νωρίτερα ξεκινά το stress test

Η εποπτική αρχή ενημέρωσε τις διοικήσεις των τραπεζών ότι η παροχή στοιχείων θα ξεκινήσει από την τρίτη εβδομάδα Φεβρουαρίου. Στόχος να διασφαλισθεί η ολοκλήρωσή τους εντός Μαΐου.

Τράπεζες: Νωρίτερα ξεκινά το stress test

Ένα περίπου μήνα νωρίτερα από ό,τι αρχικώς είχε προγραμματισθεί, θα ξεκινήσει η άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων για τις εγχώριες τράπεζες, χωρίς να αλλάζει ο στόχος ολοκλήρωσής της εντός Μαΐου.

Την περασμένη εβδομάδα, οι διοικήσεις των συστημικών τραπεζών ενημερώθηκαν ότι η πρώτη παροχή στοιχείων θα ξεκινήσει την τρίτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, ένα μήνα περίπου νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν.

Οι τράπεζες θα κληθούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν γύρω στις 22-23 Φεβρουαρίου τα λεπτομερή υποδείγματα, που θα τους στείλει η εποπτική αρχή. Η μικρή επιτάχυνση αποφασίστηκε προκειμένου να διασφαλισθεί ότι η άσκηση θα ολοκληρωθεί εντός Μαΐου.

Όπως είναι γνωστό, η άσκηση προσομοίωσης για τις εγχώριες τράπεζες θα ολοκληρωθεί πριν από την αντίστοιχη πανευρωπαϊκή (σ.σ. τα αποτελέσματά της θα γνωστοποιηθούν τον Νοέμβριο), λόγω της ολοκλήρωσης του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v