Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρόπουλος: Σε δύο μήνες από την αίτηση η προσωρινή σύνταξη

Το ύψος της προσωρινής σύνταξης θα «αγγίζει» το 80%, έναντι 50% που ίσχυε μέχρι σήμερα, δήλωσε ο υφυπουργός.

Πετρόπουλος: Σε δύο μήνες από την αίτηση η προσωρινή σύνταξη

Σε δύο μήνες από την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης χορήγησης προσωρινής σύνταξης θα απονέμεται η προσωρινή σύνταξη στους δικαιούχους και το ύψος της θα «αγγίζει» το 80%, έναντι 50% που ίσχυε μέχρι σήμερα, υπογράμμισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπoυλος.

Ο ίδιος τόνισε πως εντός του τρέχοντος έτους θα έχουν ολοκληρωθεί και όλες οι απαιτούμενες τεχνικές διαδικασίες, προκειμένου οι πολίτες να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση χορήγησης προσωρινής σύνταξης στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Επισήμανε δε ότι με τις δύο νέες ευνοϊκές διατάξεις για τις συντάξεις χηρείας και την απονομή προσωρινών συντάξεων που κατατέθηκαν στη Βουλή, υπό τη μορφή τροπολογιών στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων», αντιμετωπίζονται σημαντικά θέματα.

Ειδικότερα για την τροπολογία που αφορά στη χορήγηση προσωρινής σύνταξης, ο κ. Πετρόπoυλος σημείωσε: «Τώρα πάμε σε έναν πλήρη υπολογισμό από το 2002, με τα στοιχεία που υπάρχουν και είναι διαθέσιμα σε όλους σχεδόν τους φορείς, σε δύο μήνες από την υποβολή της αίτησης θα απονέμεται η προσωρινή σύνταξη (...) αυτό που θα δίνουμε είναι το 80% της σύνταξης και θα καλύψουμε έτσι μια μεγάλη ανάγκη που έχουν οι συμπολίτες μας, να παίρνουν γρηγορότερα τη σύνταξή τους».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v