Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην blacklist της ΕΕΕΠ δύο σελίδες παράνομου στοιχηματισμού

Οι ιστοσελίδες εντοπίστηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ταυτοποιήθηκαν οι χώρες αδειοδότησης των εταιρειών στην αλλοδαπή.

Στην blacklist της ΕΕΕΠ δύο σελίδες παράνομου στοιχηματισμού

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διενέργειας παράνομου στοιχηματισμού και τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, διερευνήθηκαν δύο υποθέσεις σχετικά με αντίστοιχες ιστοσελίδες που παρείχαν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες στη χώρα μας, χωρίς τις νόμιμες άδειες.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκαν οι παραπάνω ιστοσελίδες και ταυτοποιήθηκαν οι χώρες αδειοδότησης των εταιρειών στην αλλοδαπή, ενώ για την ολοκληρωμένη διερεύνηση της υπόθεσης διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και ψηφιακών δεδομένων-στοιχείων των υποθέσεων.

Παράλληλα, στο πλαίσιο διερεύνησης των υποθέσεων, πραγματοποιήθηκε σχετική ενημέρωση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), προκειμένου να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες, ενώ οι επίμαχες ιστοσελίδες υπάχθηκαν στον κατάλογο (Blacklist) που τηρεί η Επιτροπή, προκειμένου να μην επιτρέπεται από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου η πρόσβαση σε ιστοσελίδες μη αδειοδοτημένων παρόχων τυχερών παιγνίων.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας, που υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v