«Είχε κρυφή ατζέντα ο Χριστοφοράκος» κατέθεσε η γραμματέας του

Στο πλαίσιο της εξέτασής της από τους συνηγόρους υπεράσπισης του Μιχάλη Χριστοφοράκου, η Αικατερίνη Τσακάλου επανέλαβε ότι δεν αντιλήφθηκε ποτέ να δίνει χρήματα ο ίδιος σε πολιτικά πρόσωπα:"Μόνο για χορηγίες σε πολιτικά κόμματα μου είχε πει".

«Είχε κρυφή ατζέντα ο Χριστοφοράκος» κατέθεσε η γραμματέας του

Την υποψία της ότι ο πρώην επικεφαλής της Siemenς Μιχάλης Χριστοφοράκος, είχε μια προσωπική "κρυφή ατζέντα" στην οποία σημείωνε τα αποτελέσματα και το περιεχόμενο των συναντήσεών του κατέθεσε στο δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεση των "μαύρων ταμείων" του γερμανικού κολοσσού, η πρώην γραμματέας του Αικατερίνη Τσακάλου.

Στο πλαίσιο της εξέτασής της από τους συνηγόρους υπεράσπισης του Μιχάλη Χριστοφοράκου, η μάρτυρας επανέλαβε ότι δεν αντιλήφθηκε ποτέ να δίνει χρήματα ο ίδιος σε πολιτικά πρόσωπα:"Μόνο για χορηγίες σε πολιτικά κόμματα μου είχε πει", υποστήριξε.

Αίσθηση προκάλεσε στο δικαστήριο, η εκτίμηση της κ. Τσακάλου ότι ο πρώην προϊστάμενός της θα μπορούσε να είναι ο ηθικός αυτουργός πίσω από δολοφονική επίθεση σε βάρος της.

“Θα είχα ικανό τον Μιχάλη Χριστοφοράκο να οργανώσει μία δολοφονική απόπειρα σε βάρος μου”, είπε και εν συνεχεία αναφέρθηκε στις εκφοβιστικές ενέργειες και στις απειλές που δέχθηκε μετά τις καταθέσεις που είχε δώσει στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης.

-Συνήγορος: Συνδέετε τον κ. Χριστοφοράκο με τις απειλές σε βάρος σας;

-Μάρτυρας: Δεν τον ευχαρίστησα.. Δεν έφυγα και εγώ από την εταιρία, όπως μου ζήτησε...Δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει ένας δυσαρεστημένος άνθρωπος..

-Συνήγορος: Θα τον είχατε ικανό να είναι ο ηθικός αυτουργός μίας δολοφονικής ενέργειας σε βάρος σας;

-Μάρτυρας: Μάλιστα. Θα τον είχα ικανό.

Η μάρτυρας δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις σχετικά με όσα ισχυρίζεται για τα δώρα και τις σχέσεις του κ. Χριστοφοράκου με την οικογένεια Μητσοτάκη. Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ζήτησε να διευκρινίσει η μάρτυρας την χρονική συγκυρία που συνέβησαν όσα ανέφερε ώστε να καταδειχθεί ότι σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με την σύμβαση “8002” που υπογράφηκε μεταξύ της γερμανικής εταιρίας και του ΟΤΕ το 1997. Η κ. Τσακάλου επιβεβαίωσε ότι όσα ανέφερε αφορούν το διάστημα μετά το 2004.

Η υπεράσπιση του κ. Χριστοφοράκου ρώτησε επίσης την κ. Τσακάλου γιατί δεν είχε αναφερθεί προηγουμένως στο 2% που σύμφωνα με όσα κατέθεσε, ο προϊστάμενος της της είχε πει πως πηγαίνει σε χορηγίες σε κόμματα .

Η ίδια απάντησε:

“Όταν ρωτήθηκα συγκεκριμένα είπα πως μου το είχε πει και το είχα δει σε σημειώσεις του για παρουσίαση σε Γερμανούς , στελέχη από τα κεντρικά της εταιρίας. Ήταν συνήθεις αυτές οι παρουσιάσεις : η θέση της χώρας , τα πολιτικά κόμματα .

Η μάρτυρας τέλος, υποστήριξε πως δεν είναι σωστή η μονομερής δαιμονοποίηση του Μ. Χριστοφοράκου, καθώς - όπως είπε- ότι έκανε, δεν το έκανε ερήμην της Siemens, ενώ η ίδια επανέλαβε την εκτίμησή τηςοτι η σύμβαση 8002 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ ήταν επωφελής για το ελληνικό δημόσιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v