Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚτΠ: Ολοκληρώθηκε η μετάπτωση της «Δι@ύγεια» στο G-Cloud

Με την αλλαγή που συντελέστηκε το «Δι@ύγεια» «θωρακίζεται» από τα όποια λειτουργικά προβλήματα, αλλά και μελλοντικούς κινδύνους διακοπής λειτουργίας εξαιτίας της συνεχώς αυξανόμενης χρήσης του.

ΚτΠ: Ολοκληρώθηκε η μετάπτωση της «Δι@ύγεια» στο G-Cloud
Η Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) ανακοινώνει τη μετάπτωση του Πληροφοριακού Συστήματος «Δι@ύγεια» στο G-Cloud, η τελική φάση της οποίας ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το πρωί της Τρίτης 7 Νοεμβρίου.

Με την εξέλιξη αυτή, το «Δι@ύγεια», ένα από τα κρισιμότερα Πληροφοριακά Συστήματα του Δημόσιου Τομέα που προάγει τη διαφάνεια, «θωρακίζεται» από τα όποια λειτουργικά προβλήματα, αλλά και μελλοντικούς κινδύνους διακοπής λειτουργίας εξαιτίας της συνεχώς αυξανόμενης χρήσης του, σε συνδυασμό με τους περιορισμούς του εξοπλισμού του.

Ταυτόχρονα, το κόστος λειτουργίας του «Δι@ύγεια» για τον Δημόσιο Τομέα θα είναι σημαντικά μικρότερο, συγκρινόμενο με την αγορά και συντήρηση νέου εξοπλισμού, ενώ -σε κάθε περίπτωση- επιτυγχάνεται καλύτερη εξυπηρέτηση των Δημόσιων Φορέων και κατ’ επέκταση των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των σύνθετων διαδικασιών που απαιτούνταν, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. κ. Γιάννης Δερμιτζάκης, δήλωσε: «το «Δι@ύγεια» είναι το μεγαλύτερο, κρισιμότερο και πλέον πολύπλοκο Πληροφοριακό Σύστημα που «φιλοξενείται» και λειτουργεί στο G-Cloud, έως σήμερα. Με το συντονισμό και την άψογη συνεργασία του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το οποίο είναι αρμόδιο για την «Δι@ύγεια» και την υποδειγματική δουλειά των στελεχών μας, ολοκληρώσαμε το απαιτητικό αυτό εγχείρημα. Απεδείχθη η ικανότητα και η ετοιμότητα της ΚτΠ ΑΕ να διαχειριστεί με επιτυχία τέτοιας πολυπλοκότητας μεταπτώσεις, δίνοντας ταυτόχρονα ισχυρά εχέγγυα για τη συνέχιση και με άλλα κρίσιμα Πληροφοριακά Συστήματα του Δημοσίου».

Επισημαίνεται ότι το G-Cloud της ΚτΠ ΑΕ βρίσκεται ήδη σε παραγωγική λειτουργία από τον Ιανουάριο του 2017, ενώ από τον Σεπτέμβριο παρέχει επιπλέον και Εγγυημένου Επιπέδου Υπηρεσίες (SLA).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το G-Cloud μπορείτε να πλοηγηθείτε στον δικτυακό τόπο www.gcloud.ktpae.gr ή να επικοινωνήσετε με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΚτΠ Α.Ε. μέσω του e-mail: [email protected] ή στο τηλέφωνο: 2131300857 (Διεύθυνση Υποστήριξης Υποδομών).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v