Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΦΕΕ: Δικαίωμα όλων τα καινοτόμα φάρμακα

«Είμαστε στην ίδια πλευρά με την Πολιτεία», ξεκαθαρίζει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος. Ζητά να διασφαλιστεί η πρόσβαση των ασθενών σε φάρμακα και αναγκαίες θεραπείες.

ΣΦΕΕ: Δικαίωμα όλων τα καινοτόμα φάρμακα

Μετά την επιβολή υποχρεωτικής έκπτωσης σε καινοτόμα φάρμακα από το υπουργείο Υγείας και την απόσυρση κάποιων από τη λίστα συνταγογραφούμενων φαρμάκων -γεγονός που σημαίνει ότι το φάρμακο συνεχίζει να διατίθεται στην ελληνική αγορά, αλλά δεν αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ- ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) σε ανακοίνωση του επισημαίνει ότι "παραμένει προσηλωμένος στη διασφάλιση της πρόσβασης των ασθενών στην Ελλάδα σε καινοτόμα φάρμακα με προστιθέμενη θεραπευτική αξία, καθώς και της βιωσιμότητας των εταιριών μελών του και του δικαιώματός τους να λειτουργούν σε ένα προβλέψιμο επιχειρηματικό περιβάλλον".

Τονίζει ότι "πολιτεία και φαρμακευτικός κλάδος θα πρέπει να βρίσκονται στην ίδια πλευρά με πραγματική διάθεση κατανόησης και συνεργασίας, ώστε να διατηρηθεί και σήμερα και στο μέλλον το δικαίωμα όλων των ασθενών στην Ελλάδα να έχουν πρόσβαση στις αναγκαίες θεραπείες που η επιστημονική πρόοδος τους προσφέρει".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v