Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βασιλικός (ξενοδόχοι): Καμπανάκι από ξένους τουρίστες για την Αθήνα

Λιγότερο ικανοποιημένοι από το ταξίδι τους στην Αθήνα εμφανίζονται οι ξένοι τουρίστες, σύμφωνα με σχετική μελέτη. Αυξήθηκαν τα συνολικά έσοδα των ξενοδοχείων, σύμφωνα με τον Αλ. Βασιλικό.

Βασιλικός (ξενοδόχοι): Καμπανάκι από ξένους τουρίστες για την Αθήνα

Tην αύξηση οικονομικών μεγεθών των ξενοδοχείων της Αθήνας αλλά και τη μείωση της ικανοποίησης των ταξιδιωτών που επισκέπτονται την πρωτεύουσα περιέγραψε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθήνας, Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑ) Αλ. Βασιλικός, μιλώντας στη 47η τακτική ΓΣ της Ένωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία στο 9μηνο του 2017, η μέση τιμή των δωματίων στην Αθήνα κατέγραψε άνοδο 4,2% και η πληρότητα των μονάδων 4,6%.

Τα συνολικά έσοδα των ξενοδοχείων (RevPAR) επέστρεψαν στα επίπεδα του 2008, κλείνοντας μια ψαλίδα επταετίας. Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε, η μέση τιμή των δωματίων στα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας δεν έχει επανέλθει ακόμη στα επίπεδα του 2008.

Την ίδια στιγμή, ο βαθμός ικανοποίησης των ξένων τουριστών υποχώρησε από το 8 στα δέκα το 2015 στο 7,7 στα δέκα το 2017.

Παράλληλα ενώ το 2015 το 95% των ξένων επισκεπτών δήλωνε ότι θα σύστηνε σε άλλους ένα ταξίδι στην Αθήνα, το ποσοστό αυτό μειώθηκε στο 91% φέτος.

Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από έρευνα της εταιρείας GBR Consulting για λογαριασμό της ΕΞΑ.

Σημειώνεται ότι στο περιθώριο της ΓΣ της Ένωσης βραβεύτηκε ο ιδρυτής της ιστορικής τουριστικής έκθεσης Xenia Τ. Κουμάνης για την πολυετή προσφορά του στον κλάδο.

Η Xenia είχε διακόψει τη λειτουργία της το 2012, υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης, και από φέτος επανακάμπτει στην τουριστική αγορά, μετά την εξαγορά του τίτλου της από την εταιρεία Forum AE.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v