Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bass (fund manager): Εκλογές και νίκη Μητσοτάκη το 2018

Επικεφαλής hedge fund αμερικανικών συμφερόντων εκτιμά ότι θα προκηρυχθούν έκτακτες εκλογές στην Ελλάδα το 2018. Εκτιμά επικράτηση του Κ. Μητσοτάκη και επιστροφή καταθέσεων στις τράπεζες.

Bass (fund manager): Εκλογές και νίκη Μητσοτάκη το 2018

H Ελλάδα έχει κάνει στροφή μετά τη σχεδόν δεκαετή κρίση χρέους, δηλώνει ο hedge fund manager Κyle Bass, σύμφωνα με το CNBC.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επενδυτές διατηρούν στάση αναμονής για μια τευτονική πολιτική αλλαγή που θα λάβει χώρα το 2018. Προβλέπω ότι στη χώρα θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου και ο Α. Τσίπρας θα χάσει την εξουσία. Όταν αυτό συμβεί, τότε θα σημειωθούν μαζικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο. Το ισχυρό χρήμα θα εισρεύσει καθώς οι επενδυτές νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια με μια μετριοπαθή κυβέρνηση, ανέφερε ο ίδιος.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα επιστρέψουν καταθέσεις 15 δισ. ευρώ στις τράπεζες, αν εκλεγεί ο Κ. Μητσοτάκης. Παράλληλα τόσο το ΧΑ όσο και οι αγορές ομολόγων θα ενισχυθούν, τονίζει ο Κ. Bass.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, με τη σωστή καθοδήγηση η οικονομική δραστηριότητα θα αναζωογονηθεί.

«Από τη δική μου οπτική, πρέπει να διορθωθούν δύο πράγματα στην Ελλάδα για να απογειωθεί η αγορά. Πρώτον, οι Έλληνες να σταματήσουν να φοροδιαφεύγουν. Δεύτερον, να αρχίσουν να αποπληρώνουν τα δάνειά τους», συμπλήρωσε ο Κ. Bass.

«Υπάρχει τόσο μεγάλο δυναμικό. Η Pimco, η Lonestar, η KKR, θέλουν να αγοράσουν εμπορικά ακίνητα στην Ελλάδα», υπογράμμισε. Τόνισε επίσης ότι η χώρα θα προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις στα δύο επόμενα χρόνια.

Σημειώνεται ότι το hedge fund του Κ. Bass διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 815 εκατ. δολαρίων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v