Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμεση βοήθεια των πληγέντων στη Δυτική Αττική ζητά το ΕΒΕΑ

Επιστολές στον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς από το ΕΒΕΑ που ζητά την άμεση λήψη μέτρων για τη βοήθεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων στην περιοχή.

Αμεση βοήθεια των πληγέντων στη Δυτική Αττική ζητά το ΕΒΕΑ

Με επιστολές στον Πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα, τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ε. Τσακαλώτο, τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δ. Παπαδημητρίου, την Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Ε. Αχτσιόγλου, την Περιφερειάρχη, κα. Ρ. Δούρου, τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής, κ. Ι. Βασιλείου, καθώς και τους δημάρχους, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Β. Κορκίδης, ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων για τη βοήθεια των πληγεισών από τη θεομηνία νοικοκυριών και επιχειρήσεων στη Δυτική Αττική, με γνώμονα την ανάγκη να ανακουφιστούν οικογένειες και να διασωθούν οι τοπικές επιχειρήσεις.

Ευχαρίστησε τις γυναίκες και άνδρες της Πυροσβεστικής για τις γενναίες προσπάθειες τους και παρακάλεσε την ΕΛ.ΑΣ να ενισχύσει τη φύλαξη σε εγκαταλειμμένα σπίτια και καταστήματα για να αποφευχθεί το πλιάτσικο από ασυνείδητους.

Παράλληλα, ξεκίνησε επικοινωνία με όλες τις επιχειρήσεις στην περιοχή ευθύνης του Ε.Β.Ε.Π. για την καταγραφή και την αποτύπωση του μεγέθους των ζημιών, το κόστος και τον χρόνο αποκατάστασης τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές επιχειρήσεις της Δ. Αττικής και του Πειραιά, προσφέρθηκαν να διαθέσουν προσωπικό, εγκαταστάσεις, εξοπλισμό και οχήματα για τη διευκόλυνση των κατοίκων και των πληγέντων συναδέλφων τους.

Σύνολο Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής εγγεγραμμένες στο ΓΕΜΗ: 2.434

Ανα δραστηριότητα: Εμπορικές 160, Μεταποιητικές 514, Υπηρεσιών 640, Επαγγελματικές 1018 & διάφορες 100.

Ανά δήμο: Μεγαρέων 405, Μάνδρας 252, Ασπροπύργου 786, Μαγούλας 116, Ελευσίνας 780, Νέας Περάμου 95.

ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΒΕΠ: 210-4170529 210-4179480 mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v