Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Παπαδημούλη με τον προέδρο του Λαϊκού Ινστιτούτου διεθνών σχέσεων της Κίνας

Κατά την συνάντηση υπογραμμίστηκε η σημαντική πρόοδος των σχέσεων ΕΕ-Κίνας για την δημιουργία μιας συνεργασίας παγκόσμιας σημασίας, προς το αμοιβαίο όφελος των λαών της Ευρώπης και της Κίνας.

Συνάντηση Παπαδημούλη με τον προέδρο του Λαϊκού Ινστιτούτου διεθνών σχέσεων της Κίνας

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, συναντήθηκε χθες στο Στρασβούργο με τον Προέδρο του Λαϊκού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Κίνας, Πρέσβη, Χάιλονγκ Βου (Hailong Wu), σε μια σημαντική χρονική στιγμή για τις σχέσεις ΕΕ-Κίνας, αφού η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με την 40η Διακοινοβουλευτική Συνάντηση ΕΕ-Κίνας και λίγους μήνες μετά τη Σύνοδο ΕΕ-Κίνας του Ιουνίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Κατά την συνάντηση υπογραμμίστηκε η σημαντική πρόοδος των σχέσεων ΕΕ-Κίνας για την δημιουργία μιας συνεργασίας παγκόσμιας σημασίας, προς το αμοιβαίο όφελος των λαών της Ευρώπης και της Κίνας. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα επιχειρηματικότητας, επενδύσεων, κλιματικής αλλαγής και περιβάλλοντος, εμπορίου, πολιτισμού και έρευνας.

Επισημάνθηκε επίσης η ιδιαίτερη σημασία του γιγαντιαίου επενδυτικού προγράμματος «Μια Ζώνη Ένας Δρόμος» και των πρωτοβουλιών για το «Μπλε Έτος 2017 για την Ναυτιλία» και το «Έτος Τουρισμού 2018».

Η ανάγκη για βιώσιμη ποιοτική ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και η σημασία της διεθνούς συνεργασίας και του διαλόγου, τονίστηκε και από τις δύο πλευρές.

Ο Δημ. Παπαδημούλης υπογράμμισε το εξαιρετικό κλίμα των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, που αποτελεί παράδειγμα διμερών σχέσεων αμοιβαίου οφέλους με συνεχώς αυξανόμενες προοπτικές ανάπτυξης, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο των θεσμικών αρμοδιοτήτων του, ως Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Δημήτρης Παπαδημούλης θα επισκεφθεί την Κίνα ως επίσημος προσκεκλημένος του Εθνικού Λαϊκού Κοινοβουλίου της Κίνας τον Δεκέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v