Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παπανάτσιου: Παράταση για δηλώσεις και οφειλές σε Δυτική Αττική και Σύμη

Δίνεται παράταση προθεσμιών υποβολής δηλώσεων και καταβολής φόρων, εισφορών, τελών καθώς και παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

Παπανάτσιου: Παράταση για δηλώσεις και οφειλές σε Δυτική Αττική και Σύμη

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου υπέγραψε σήμερα τις υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες παρέχονται διευκολύνσεις στους πολίτες σχετικά με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις στις πληγείσες περιοχές της ΠΕ Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σύμης της ΠΕ Ρόδου της περιφέρειας Νότιου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα δίνεται παράταση προθεσμιών υποβολής δηλώσεων και καταβολής φόρων, εισφορών, τελών καθώς και παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών λόγων των έντονων καιρικών φαινομένων (έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 15.11.2017 στη ΔΕ Μεγαρέων του Δήμου Μεγάρων, στη ΔΕ Νέας Περάμου του δήμου Μεγαρέων, στη ΔΕ Μαγούλας του Δήμου Ελευσίνας και στη ΔΕ Μάνδρας του δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας της ΠΕ Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.

Αναλυτικότερα παρατείνονται μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου 2017 οι προθεσμίες οι οποίες λήγουν ή έληξαν από 15.11.2017 έως και 31.12. 2017 για την υποβολή δηλώσεων απόδοσης παρακρατούμενων φόρων εισοδήματος, φορολογίας κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και μεταβίβασης ακινήτων, τελών χαρτοσήμου και άλλων φόρων πλην ΦΠΑ, που ρυθμίζεται με ιδιαίτερη απόφαση του Διοικητή ΑΑΔΕ, τελών και εισφορών υπέρ του Δημοσίου ή τρίτων των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων με κύρια κατοικία ή έδρα τις παραπάνω δημοτικές ενότητες.

Παρατείνονται μέχρι και την 15 Μαΐου 2018 οι προθεσμίες οι οποίες λήγουν ή έληξαν από 15.11.2017 για την καταβολή των βεβαιωμένων στις ΔOY/ελεγκτικά κέντρα οφειλών των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων με κύρια κατοικία ή έδρα στις παραπάνω δημοτικές ενότητες. Έως την ίδια ημερομηνία για τις ίδιες οφειλές και για τα ίδια φυσικά ή νομικά πρόσωπα παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

Αναστέλλεται μέχρι και την 15 Μαΐου 2018 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων μέχρι την 15.11.2017 οφειλών των ανωτέρων φυσικών προσώπων και οντοτήτων.

Επίσης δίνεται παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 13.11.2017 στο Δήμο Σύμης της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Αναλυτικότερα, παρατείνονται μέχρι και την 13.5.2018 οι προθεσμίες που έληξαν ή λήγουν από την 13.11.2017 έως και την 13.5.2018 για την καταβολή των βεβαιωμένων στις ΔΟΥ/ελεγκτικά κέντρα οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων με κύρια κατοικία ή έδρα στο Δήμο Σύμης. Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών. Επίσης αναστέλλεται μέχρι και την 13.5.2018 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων μέχρι την 13.11.2017 οφειλών των ανωτέρω φυσικών και νομικών προσώπων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v