Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Handelsblatt: Η Αθήνα ξεπερνά και τους δικούς της στόχους

«Η Ελλάδα καταφέρνει να θέσει υπό έλεγχο τα οικονομικά της, μετά από μακροχρόνια βοήθεια των διεθνών δανειστών της» γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Handelsblatt: Η Αθήνα ξεπερνά και τους δικούς της στόχους

«H Eλλάδα παρουσιάζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο ξεπερνά τους δημοσιονομικούς στόχους της κυβέρνησης. Η Ελλάδα καταφέρνει να θέσει υπό έλεγχο τα οικονομικά της, μετά από μακροχρόνια βοήθεια των διεθνών δανειστών της» γράφει, σύμφωνα με το ΑΠΕ, η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

«Το 2018, το πρωτογενές της πλεόνασμα θα είναι υψηλότερο του αναμενόμενου και θα φτάσει το επόμενο έτος -σύμφωνα με το σχέδιο προϋπολογισμού το οποίο κατατίθεται σήμερα προς συζήτηση στη Βουλή- το 3,7% του ΑΕΠ. Για το 2017, εκπρόσωπος της κυβέρνησης το υπολογίζει μεταξύ 2,4 και 2,5%. Σε προηγούμενο σχέδιο είχε υπολογισθεί χαμηλότερο.

Το οικονομικό περιθώριο το οποίο ξανακέρδισε η ελληνική κυβέρνηση, της δίνει τη δυνατότητα να ανακουφίσει φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού, τα οποία υποφέρουν από τις περικοπές συντάξεων και τις αυξήσεις φόρων που προβλέπονταν από τα προγράμματα σωτηρίας» γράφει, μεταξύ άλλων, η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v