Enterprise Greece: Συνδιοργάνωσε ελληνοπολωνικό φόρουμ καινοτομίας

Το Φόρουμ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τις 14.00 έως τις 18.00.

Enterprise Greece: Συνδιοργάνωσε ελληνοπολωνικό φόρουμ καινοτομίας

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Πολωνικής Δημοκρατίας, κ. Andrzej Duda στην Ελλάδα, ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.), o ομόλογος πολωνικός Οργανισμός Polish Investment and Trade Agency και το Εμπορικό Τμήμα της Πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα μαζί με το Υπουργείο Ανάπτυξης της Πολωνικής Δημοκρατίας συν-διοργάνωσαν Ελληνo-Πολωνικό Φόρουμ Καινοτομίας, με τίτλο: Greek Polish Innovation Forum “Green Innovative Technologies: A Powerful Tool for Cooperation”.

Το Φόρουμ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τις 14.00 έως τις 18.00.

Στόχος του Φόρουμ ήταν η ανάδειξη των επενδυτικών ευκαιριών των δύο χωρών και η διεύρυνση των διμερών σχέσεων στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας, ανάπτυξης και καινοτομίας.

Οι κος Ηλίας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Enterprise Greece και ο κος Tomasz Pisula, Διευθύνων Σύμβουλος του Polish Investment and Trade Agency υποδέχθηκαν τους προσκεκλημένους Έλληνες και Πολωνούς επιχειρηματίες. O κος Αθανασίου στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις παραδοσιακά φιλικές σχέσεις των δύο χωρών και στην ανάγκη διεύρυνσης των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών στον τομέα της πράσινης ενέργειας.

Κεντρικός ομιλητής του Φόρουμ ήταν η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Πολωνικής Δημοκρατίας, κ. Andrzej Duda, ο οποίος εξήρε τις σχέσεις των δύο χωρών και επεσήμανε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης των ελληνο-πολωνικών οικονομικών σχέσεων. Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κος Δημήτριος Παπαδημητρίου, επεσήμανε ότι η Πολωνία είναι σημαντικός εταίρος για την Ελλάδα και ότι οι διμερείς μας σχέσεις έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν περαιτέρω σε διαφόρους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια υπεγράφησαν Πρωτόκολλα Συνεργασίας από τον κο Ηλία Αθανασίου, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Enterprise Greece και τον κο Tomasz Pisula, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Polish Investment and Trade Agency στην κατεύθυνση ενδυνάμωσης των οικονομικών σχέσεων των δύο κρατών και μεταξύ του κου Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, Πρoέδρου της ΔΕΗ και του κου Zbigniew Palenica, Αντιπροέδρου της Πολωνικής Εταιρείας Solaris Bus and Coach.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ενότητας του συνεδρίου, αναλύθηκε το επιχειρηματικό πλάνο της εταιρείας Solaris και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από τους Οργανισμούς Enterprise Greece και Polish Investment and Trade Agency, που εστίαζαν στις επενδυτικές ευκαιρίες των δύο χωρών. Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (Ελλάδα) και η αρμόδια Διεύθυνση του Yπουργείου Περιβάλλοντος της Πολωνίας εστίασαν στις παρουσιάσεις τους στις προοπτικές ανάπτυξης περαιτέρω διμερών συνεργασιών στον τόσο σημαντικό κλάδο της πράσινης τεχνολογίας.

Τέλος, οι εργασίες του Φόρουμ έκλεισαν με την πραγματοποίηση διμερών (B2B) επιχειρηματικών συναντήσεων μεταξύ ελληνικών και πολωνικών εταιρειών, που συμμετέχουν στην επιχειρηματική πολωνική αποστολή, του τομέα της πράσινης τεχνολογίας και του ναυπηγικού κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v