Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μάχη μεταξύ τριών για «κόκκινα» δάνεια ύψους 2 δισ.

Ποιες εταιρείες πέρασαν στην τελευταία φάση του διαγωνισμού για την ανάληψη διαχείρισης προβληματικών δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ως το τέλος του έτους, ο πλειοδότης. Ακολουθεί πολύμηνη διαδικασία.

Μάχη μεταξύ τριών για «κόκκινα» δάνεια ύψους 2 δισ.

Τρεις «μονομάχοι» θα διεκδικήσουν την ανάληψη διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ύψους 2 δισ. ευρώ, που «τρέχει» το διατραπεζικό όργανο των τραπεζών NPLs Forum, με σύμβουλο την Oliver Wyman.

Την προηγούμενη εβδομάδα, αποφασίστηκε ποιοι από τους έξι ενδιαφερόμενους που πέρασαν στη δεύτερη φάση του project Solar προκρίνονται για τον τελευταίο γύρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τελευταία φάση πέρασαν η ιταλική doBank (ανήκει στη Fortress), η ισπανική Altamira και η τσεχική APS.

Μεταξύ των τριών θα επιλεγεί ο προτιμητέος επενδυτής (σ.σ. πλειοδότης) ως το τέλος του έτους. Θα ακολουθήσει πολύμηνη διαδικασία για το πώς θα στηθεί και θα λειτουργήσει η κοινή πλατφόρμα διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Όπως αποκάλυψε το Euro2day.gr, το project Solar περιλαμβάνει μη εξυπηρετούμενα δάνεια περίπου 2.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα οποία έχουν δοθεί από δύο τουλάχιστον συστημικές τράπεζες. Η περίμετρος του χαρτοφυλακίου ορίστηκε με κριτήρια το ύψος του συνολικού δανεισμού της επιχείρησης (5 με 20 εκατ. ευρώ) και τον χρόνο καθυστέρησης, ενώ η επιλογή διενεργήθηκε από «δεξαμενή» 13.000 επιχειρήσεων.

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού συμμετείχαν 12 εταιρείες, με τις μισές εξ αυτών (doBank, Cerved, APS, Altamira, Mount Street, Reviva Capital) να περνούν στη δεύτερη φάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v