Citi: Αναβαθμίζει τις προβλέψεις για την ελληνική οικονομία

Σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις του διεθνούς οίκου, το ελληνικό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 1,2% φέτος και το επόμενο έτος θα αυξηθεί στο 1,5%. Οι προβλέψεις για το έλλειμμα του δημοσιονομικού ισοζυγίου.

Citi: Αναβαθμίζει τις προβλέψεις για την ελληνική οικονομία

Σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας προχώρησε η Citigroup, στην παγκόσμια έκθεσή της για τις προοπτικές των οικονομιών.

Η Citi επισημαίνει ότι η δημοσιονομική πολιτική παραμένει εμπόδιο στην ανάκαμψη της χώρας και διατηρεί τις εκτιμήσεις χαμηλότερα από αυτές της ελληνικής κυβέρνησης.

Παρ' όλα αυτά, η Citi αποδέχεται ότι η ελληνική οικονομία δείχνει σημάδια βελτίωσης, με τα έσοδα από τον τουρισμό και τη ναυτιλία να βοηθούν στην ανάκαμψη, αν και η δημοσιονομική πολιτική θα συνεχίσει να επηρεάζει αρνητικά την οικονομική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις της αμερικανικής τράπεζας, το ελληνικό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 1,2% φέτος και το επόμενο έτος θα αυξηθεί στο 1,5%, όσο και το 2019, εκτιμήσεις αυξημένες κατά 0,1%-0,2%.

Για το 2020, η ανάπτυξη θα διαμορφωθεί στο 1,6% και την περίοδο 2021-2022, στο 1,5%.

Φέτος εκτιμάει ότι το έλλειμμα του δημοσιονομικού ισοζυγίου θα βρεθεί στο 1,3% του ΑΕΠ, ενώ το 2018 βλέπει πλεόνασμα της τάξης του 0,3%, 0% το 2019 και ελλείμματα της τάξεως του -0,3% για την περίοδο 2020-2022.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v