Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Φουλάρισμα» για Staff Level Agreement το Σάββατο

«Δημοσιονομικό χώρο» 320 εκατ. ευρώ για το 2018 διαπιστώνουν κυβέρνηση θεσμοί και εξετάζεται η διαχείρισή του. Ανοικτό το σενάριο αναστολής της αύξησης του ΦΠΑ στα 32 νησιά. Με στόχο τεχνική συμφωνία ως το Σάββατο δουλεύουν όλες οι πλευρές.

«Φουλάρισμα» για Staff Level Agreement το Σάββατο

«Φαίνεται πως θα έχουμε Staff Level Agreement το Σάββατο» δήλωσε πηγή του υπουργείου Οικονομικών μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών με αντικείμενο δημοσιονομικά θέματα.

Η σημερινή συζήτηση επικεντρώθηκε στην διαχείριση ενός «δημοσιονομικού χώρου» ύψους 320 εκατ. ευρώ που προέκυψε από την επισκόπηση δαπανών για το 2018. Εξ αυτών τα 240 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτήσουν κοινωνικές δράσεις, ενώ συνεχίζεται η συζήτηση για την κατανομή των υπολοίπων 80 εκατ. ευρώ.

Ένα πιθανό σενάριο προβλέπει τα κεφάλαια αυτά να καλύψουν τα προβλεπόμενα έσοδα από την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ σε 32 νησιά του Αιγαίου, εφόσον εγκριθεί από τους θεσμούς το ελληνικό αίτημα για αναστολή του μέτρου (με τη στάση των θεσμών έως τώρα να είναι αρνητική).

Η συζήτηση αυτή αναμένεται να επαναληφθεί το Σάββατο.

Το κλίμα που μεταδίδεται από ελληνικές διαπραγματευτικές πηγές είναι θετικό και όπως εξηγούν στις συναντήσεις εξετάζεται ένα προσχέδιο του Staff Level Agreement το οποίο εστάλη από τους δανειστές στην κυβέρνηση και στην συνέχεια επεστράφη στο κουαρτέτο με «κόκκινες σημειώσεις» στα σημεία της διαφωνίας.

Οι δανειστές έστειλαν εκ νέου τις παρατηρήσεις τους με το ποιες από τις ελληνικές ενστάσεις αποδέχονται και ποιες όχι και η συζήτηση πλέον γίνεται προκειμένου το Σάββατο να υπάρχει ένα πλήρες Staff Level Agreement.

Για αύριο 1 Δεκεμβρίου 2017 το πρόγραμμα συναντήσεων με τους επικεφαλής των θεσμών διαμορφώνεται ως εξής:

10.30 Κοινωνική πρόνοια
11.30 Συντάξεις
12.30 Δημοσιονομική διαχείριση

14.00 Αγορές προϊόντων
15.00 Ιδιωτικοποιήσεις
16:00 Ενέργεια
17:30 Μεταφορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v