Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο για επιστροφή στις αγορές

«Αν η Ελλάδα συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις, έχει καλές πιθανότητες να μπορέσει να χρηματοδοτείται σε τακτική βάση από τις αγορές, υποστήριξε ο Κλάους Ρέγκλινγκ σε εκδήλωση για τα πέντε χρόνια του ESM.

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο για επιστροφή στις αγορές

Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες δεσμεύτηκε το καλοκαίρι του 2015, δήλωσε ο επικεφαλής του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Αν η Ελλάδα συνεχίσει να εφαρμόζει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις, έχει καλές πιθανότητες να μπορέσει να χρηματοδοτείται σε τακτική βάση από τις αγορές μόλις ολοκληρώσει το πρόγραμμα τον Αύγουστο του επόμενου έτους» σημείωσε ο ίδιος σε εκδήλωση για τα πέντε χρόνια του οργανισμού.

«Ήδη, έκανε κάποια πρώτα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, βγαίνοντας στην αγορά ομολόγων τον Ιούλιο και με μια εξαιρετικά επιτυχημένη ανταλλαγή χρέους τις τελευταίες ημέρες» πρόσθεσε.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης έχουν δεσμευτεί να προσφέρουν περαιτέρω ελάφρυνση χρέους στο τέλος του προγράμματος, αν χρειαστεί, και αν η Ελλάδα συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v